Una aplicació permetrà tramitar els descomptes per la taxa de la brossa a Valls

A través de la nova ‘app’, els ciutadans podran optar a rebaixes d’entre el 20 i el 50% si fan la recollida selectiva

28 enero 2021 20:20 | Actualizado a 05 mayo 2021 15:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els ciutadans de Valls que realitzin correctament la recollida selectiva de la brossa podran gaudir d’ incentius ambientals amb descomptes del 20 al 50% en la taxa d’escombraries, després que l’any passat l’Ajuntament comencés a aplicar aquestes bonificacions als usuaris. Enguany, a més, els vallencs disposen d’una nova eina per a poder agilitzar la tramitació d’aquests descomptes.

Es tracta d’una aplicació per mòbils pionera per a dur a terme les gestions per a demanar els incentius ambientals. Amb el nom de ‘Tramit’, l’aplicació permetrà efectuar de manera molt intuïtiva i en qualsevol moment tot el procediment, des d’introduir les seves dades, fins a penjar les fotografies amb els cubells de recollida selectiva que acrediten que recicla a casa i firmar la sol·licitud de manera segura via IdCat Mòbil de la Generalitat.

De moment, l’aplicació està disponible per a sistemes Android i en poc temps es preveu que també es pugui descarregar en IOS. Per tal que els usuaris es familiaritzin amb la nova ‘app’, «l’Ajuntament oferirà durant els primers dies suport tècnic per si hi ha dubtes a l’hora de fer-la servir», explica la regidora de Tecnologies de Informació, Núria Gavarró. A causa de la pandèmia, l’Ajuntament està prioritzant així els canals telemàtics per a dur a terme les diferents tramitacions. Tot i això, també es pot sol·licitar el descompte de forma presencial, demanant cita prèvia a través del web de l’Ajuntament.

Per optar a aquesta rebaixa, cada ciutadà haurà de fer una declaració responsable que en el seu habitatge es fa recollida selectiva i acompanyar-la amb imatges de l’espai on té els cubells per a les diferents fraccions. Amb aquesta declaració l’usuari autoritza l’Ajuntament perquè pugui fer una inspecció a casa seva, com a control aleatori. A més, aquells veïns que optin als descomptes més elevats també hauran de lliurar certificats de les aportacions fetes a la deixalleria o imatges d’autocompostatge de la fracció orgànica.

L’any passat van participar en aquesta iniciativa 1.255 famílies de Valls, per la qual cosa el consistori repeteix experiència, a causa de la bona rebuda que va tenir la mesura incorporant els nous descomptes. Els tràmits per acollir-se a la rebaixa de preu es poden formalitzar durant el mes de febrer.

Puja la recollida selectiva

Pel que fa a les dades de recollida selectiva de l’últim any a Valls, la ciutat va reciclar en un 45,7%, un màxim històric que suposa un increment de l’11,6% respecte de l’any anterior. Tot i això, «fem una crida a seguir en aquest camí», diu el regidor de Sostenibilitat, Xavier Salat, ja que es vol assolir la fita del 50%.

A més, s’ha aconseguit reduir la fracció resta que es porta a incinerar i que no es recicla, en prop d’un 2%. La fracció orgànica creix en un 12,4%, però també assoleixen xifres històriques el reciclatge del vidre i d’envasos lleugers. Fins i tot la Deixalleria municipal, que va estar tancada parcialment durant el confinament, va créixer l’any passat en un 10%.

Comentarios
Multimedia Diari