Una discoteca de Montblanc tanca per l’augment de contagis al poble

Alguns membres de l’equip de la sala han donat positiu arran d’un nou brot al municipi

29 junio 2021 09:30 | Actualizado a 29 junio 2021 10:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La discoteca QuedeQue de Montblanc ha tancat portes voluntàriament i de forma temporal després que el municipi registrés els darrers dies un nou brot de Covid entre el jovent, que també ha afectat diversos treballadors e l’establiment.

Mitjançant un comunicat a les xarxes socials, la sala montblanquina va anunciar ahir que durant els propers 15 dies estaria tancada al públic en detectar diversos positius a l’equip de treballadors i entre els clients. La discoteca ha suspès així tots els actes previstos per aquest proper cap de setmana i, si tot va bé, reobrirà el 10 de juliol.

El QuedeQue va tornar a obrir portes la setmana passada després de més d’un any tancat per la pandèmia. I ho va fer les nits de dijous i divendres en motiu de la revetlla i de la festivitat de Sant Joan.

Segons ha explicat al Diari el propietari de la Sala, Xavier San Nicolás, «tenim totes les mesures de seguretat activades. Es va fer un registre de tots els convidats que, de moment no ens han demanat però el tenim. I vam seguir amb el que diu la normativa pel que fa a la renovació de l’aire i vam doblar la seguretat».

L’endemà mateix ja es van començar a detectar casos positius entre jovent del poble, per la qual cosa «no pensem que el focus estigui aquí, sinó que els contagis ja venien d’abans», manifesta.

«Prou estem patint des del sector de l’oci nocturn. Hem pogut obrir només dos dies i ara ha passat això», lamenta.

El propietari del local també ha donat positiu en Covid-19 tot i estar vacunat, i els seus dos socis també han resultat infectats. «Hem decidit tancar portes fins que passi tot», assegura. «Tenim tots els protocols preparats i avalats per tirar endavant. Crec que una solució és que es vacuni ja tot el jovent, com abans millor», conclou.

Desenes de joves confinats

Aquest darrer cap de setmana, l’ambulatori de Montblanc va detectar un brot entre una desena de joves de 17 i 18 anys, que ara ja s’ha estès fins a més de 30 persones. Aquesta situació ha obligat a confinar desenes de joves més per haver tingut contacte directe amb els positius.

Aquest és el segon brot de Covid que es dona a la capital de la Conca de Barberà aquest any. El primer va ser al mes de març, quan una festa familiar va fer disparar els contagis a Montblanc durant dies, situant la comarca durant aquest període amb el risc de rebrot més alt de Catalunya, amb 1.733 punts i una Rt de 4,07.

Comentarios
Multimedia Diari