Una triple celebració a Valls per la rehabilitació de Ca Robusté

Inici d’obres. La cooperativa La Titaranya posa la primera pedra de la seva promoció d‘habitatges

27 noviembre 2021 19:00 | Actualizado a 28 noviembre 2021 07:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Tres van ser les raons per les quals la cooperativa La Titaranya de Valls va presentar ahir al migdia el seu projecte als veïns i veïnes, i totes elles eren de celebració.

La iniciativa que va engegar fa cinc anys aquest col·lectiu per transformar immobles del Centre Històric en habitatge social comença a ser una realitat i el projecte no para de rebre reconeixements.

La primera de les raons va servir per descobrir una placa que suposa l’inici de les obres de rehabilitació de Ca Robusté, un immoble en desús catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), amb un important valor patrimonial que ara podrà servir com a habitatge i per acollir locals. Amb aquest acte simbòlic d’ahir comencen els treballs per a fer realitat la primera promoció de pisos. Veïns i veïnes del barri, la propietat i els finançadors van assistir a la posada en marxa del projecte ja de forma visible. La previsió és que els treballs s’allarguin durant un any i mig i finalitzin al juny del 2023.

Estrena de Ca l’Alemany

L’acte també va servir per a fer una segona celebració, amb la inauguració de les obres de Ca l’Alemany, immoble que també s’ha de rehabilitar però que ja s’ha sotmès a una primera fase d’intervenció on s’ha adequat l’espai perquè hi pugui haver activitat. De fet, entitats com La Turba o el Bou de Valls ja hi són.

El tercer motiu de fer la trobada d’ahir va ser per celebrar que La Titaranya acaba de guanyar un premi d’abast europeu, el Transformative Action Award, que ha valorat la capacitat de canalitzar una transformació socioeconòmica i tecnològica.

Des de La Titaranya, Maria Queralt explica que «fa cinc anys que treballem aquest projecte, hem passat per molts moments amb la compra, el projecte arquitectònic, el finançament, els augments dels costos de l’obra...». En aquest temps «hem superat entrebancs i ho hem viscut com una proesa i ha estat gràcies al treball de les entitats que hi participen», assegura. «És un esforç conjunt que porta a un èxit col·lectiu», conclou.

El projecte de la Titaranya contempla la construcció d’habitatge a Ca Robusté, al carrer Carniserria, que acollirà set pisos i també tres locals socials. L’immoble, a més, conserva unes guixeres de gran valor patrimonial que es podran visitar. El plantejament es completa amb un passatge que donarà accés a un pati interior que connectarà amb el carrer dels Metges, amb la rehabilitació de Ca l’Alemany.

Comentarios
Multimedia Diari