Unes Decennals amb musicals, teatre, dansa i òpera

El Centre Cultural, el Teatre Principal, la Cooperativa i la vela de la plaça de l’Oli acolliran un gran ventall de propostes

11 noviembre 2021 19:50 | Actualizado a 12 noviembre 2021 11:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La programació artística de les Decennals 2021+1 de Valls va molt més enllà dels macroconcerts i ofereix un gran ventall de propostes on es veuen reflectides moltes disciplines artístiques. Així doncs, a part de la vela del Fornàs que acollirà les actuacions musicals de gran format, s’han projectat quatre escenaris interiors més en diferents punts de la ciutat que s’ompliran de musicals, dansa, teatre o òpera.

Un d’aquests escenaris és el Centre Cultural, que aquests mesos previs s’està posant a punt per acollir tots els espectacles, marcats, sobretot, pels musicals. En aquest equipament passaran un ventall de propostes que habitualment no es poden veure en temporades estable de teatre a la ciutat. L’espectacle que estrenarà el renovat Centre Cultural serà Divina Cleopatra de la soprano navarresa Maria Bayo, el 28 de gener.

L’accent internacional el posaran dues companyies com són la dansa de Los Vivancos i la percussió de Mayumana, amb una trajectòria de 25 anys. Un dels altres espectacles que es podran veure té una simbologia molt especial. Es tracta de Quejío, que ja es va estrenar fa 50 anys a Valls, sota la dictadura amb un marcat to de denuncia i amb la direcció de Salvador Távora i que ara torna a la ciutat.

També hi haurà tres musicals, gènere que regnarà al Centre Cultural durant les Decennals. El primer serà La filla del mar, una producció del festival Grec de Barcelona, seguit de El Petit Príncep coproduït per Àngel Llàcer i Manu Guix i, per últim Bye Bye Monstre de Dagoll Dagom, destinat al públic familiar, que combina cançons originals de Dàmaris Gelabert, la coreografia de Lluc Fruitós dels innovadors Brodas Bros i la direcció d’Anna Rosa Cisquella.

Talent vallenc

El Centre Cultural estrenarà també la producció vallenca de La flauta màgica de Mozart a càrrec de Roger Padullés que comptarà amb actors i figurants de Valls. On també desfilarà un ampli ventall de talent local serà el Teatre Principal que acollirà produccions amb artistes de la ciutat, però que tenen una projecció més enllà de Valls. És el cas de la pallassa Pepa Plana que presentarà el seu nou espectacle Si tu te’n vas.

L’actriu Mar Ulldemolins l’actriu Mar Ulldemolins portarà la producció Començar, interpretada junt amb David Verdaguer; la també actriu de musicals Cristina Murillo forma part de l’elenc del musical familiar El Gran Llibre Màgic, mentre que l’actor Ricard Farré coprotagonitza El bon policia. Els alumnes que estudien o han passat per l’escola de dansa Adagi i que ara triomfem arreu del món portaran l’espectacle La Boda, d’estrena per les Decennals, sota la direcció de Mònica Cervantes.

Completen el cartell del Teatre Principal la música de la vallenca Mariona Escoda; l’experimentació del també vallenc Medir Bonachí i el concert del solsoní Roger Mas amb la Cobla Sant Jordi de Barcelona i amb la col·laboració especial del cornamusaire vallenc Francesc Sans, per interpretar un repertori que incorpora peces directament relacionades amb la ciutat de Valls.

Un altre dels escenaris artístics de la festa serà l’emblemàtica Cooperativa Agrícola, que acollirà espectacles de narració oral i petit format sota el lema «7 Candeles i una llibertatària», amb set muntatges protagonitzats per actrius i un vuitè amb el segell LGTBIQ+ a càrrec de Joan Vázquez a Ocaña, reina de las ramblas.

La plaça de l’Oli, comptarà amb una vela on s’hi podran escoltar músiques d’arrel amb Les Violines, els vallencs Fenya Rai o el duet Folk a Mitges.

Per últim, el pavelló Xavi Tondo del Fornàs acollirà les orquestres de ball La Principal de la Bisbal, Metropol, Montgrins i Selvatana, i una revetlla jove.

Comentarios
Multimedia Diari