Valls compra una talla de la Verge de Candela vista per última vegada el 1924

Era propietat de la família Moragas, de la capital de l'Alt Camp

09 diciembre 2021 14:37 | Actualizado a 09 diciembre 2021 14:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Museu de Valls ha comprat una talla de la Verge de la Candela, patronal de la ciutat, vista públicament per última vegada el 1924, segons informa el consistori. La talla, de fusta policromada i d'autor desconegut, data d'entre finals del segle XVIII i molt a principis del segle XIX.

Es tracta d'una imatge que era propietat de la família Moragas de Valls i que es guardava a la seva casa pairal, al carrer Forn Nou, encara que per motius d'herència ara ja no els pertanyia i el museu la va comprar en una subhasta.

La talla, després de sotmetre's a una primera restauració, s'exposarà en el marc de les Festes Decennals 2021+1 (l'any passat van haver de suspendre's a causa de la pandèmia).

Amb prou feines es conserven imatges antigues de la Verge de la Candela, especialment després dels estralls de la Guerra Civil, per la qual cosa la compra té un alt valor sentimental i patrimonial per a la ciutat.

Aquesta talla va ser vista públicament per última vegada en una exposició d'iconografia mariana realitzada el 1924 a la Biblioteca Popular de Valls, quan va ser cedida per Fidel de Moragas Ruedas.

La família Moragas és molt devota de la Verge de la Candela: tenien un retaule que va ser destruït el 1936; van fer una gran donació per a un altre i el 1951 Maria de Moragas va pagar la corona, que encara llueix la imatge, obra del joier Jaume Mercadé. 

Comentarios
Multimedia Diari