Camp Ocupació

Valls consolida la plantilla de Serveis Socials amb la creació de dotze places

Aquests treballadors es desvincularan de la temporalitat i passaran a formar part de l’estructura de l’Ajuntament

JÚLIA GIRIBETS

Whatsapp
Actualment, els Serveis Socials de la ciutat de Valls estan ubicats a l’edifici de Casa Caritat, on també hi ha la seu de Vallsgenera, a la carretera del Pla. FOTO: PERE FERRÉ

Actualment, els Serveis Socials de la ciutat de Valls estan ubicats a l’edifici de Casa Caritat, on també hi ha la seu de Vallsgenera, a la carretera del Pla. FOTO: PERE FERRÉ

L’Ajuntament de Valls crearà 12 noves places en l’àmbit de Serveis Socials que passaran a formar part de l’estructura del consistori. Es tracta d’integradors socials, educadors socials, treballadors socials i administratius. Això implica que aquests llocs de treball es desvincularan de la temporalitat per passar a ser estructurals. Aquesta mesura, que comporta una modificació i la relació de llocs de treball, es va aprovar en el ple extraordinari que es va celebrar ahir a la tarda, amb el vot favorable de tots els grups polítics de l’Ajuntament.

Segons va argumentar la regidora d’Empresa i Ocupació, Rosa Rovira, aquest «és un pas per a poder prestar correctament els serveis públics i és una aposta per les polítiques socials al municipi». Aquestes 12 places que ara es consolidaran procedeixen del denominat contracte programa de serveis socials. «La finalitat és assegurar el dret de les persones a viure dignament en totes les etapes de la seva vida i per portar a terme això cal destinar-hi els recursos necessaris», va afegir la regidora.

Per altra banda, també es va posar de manifest el fet de fer aquest pas en aquests moments on la pandèmia fa necessaris els serveis socials en molts col·lectius vulnerables. «No podem renunciar a reforçar amb recursos i a donar estabilitat a les places d’aquests serveis, que amb la Covid-19 són més essencials que mai», va dir Rovira.

Des de l’equip de govern van posar de manifest que el camí per arribar fins aquí «no ha estat fàcil», ja que «la llei lliga de mans i peus els ajuntaments per a dur a terme aquests processos» i que per això ha calgut trobar l’encaix jurídic per a fer possible portar aquesta aprovació i «superar els obstacles que ens imposa el govern espanyol, ja que les limitacions multipliquen per mil les dificultats per a consolidar llocs de treball públics», va explicar Rosa Rovira.

Unanimitat política

L’aprovació d’aquest punt al ple es va fer de forma unànime i totes les forces polítiques del consistori van aplaudir la mesura. Des del PSC, Rosa Maria Ibarra, va recordar que «aquesta és una llarga reivindicació» i es va mostrar satisfeta amb què es doni estabilitat «a unes places que són imprescindibles».

Per la seva banda, Ester Huguet, de la CUP, va destacar que «aquest és un gran pas endavant que fa temps que exigíem des de la nostra formació». També va recordar que els serveis socials «són essencials i imprescindibles i la precarietat és una realitat que afecta les treballadores d’aquest ens» i va expressar que «l’Ajuntament ha obligat la plantilla de Serveis Socials a passar proves reiteradament, ens cal cuidar les formes».

Per últim, Cristina Laíz, de Ciutadans, va posar de manifest que el fet d’incrementar l’estructura de l’Ajuntament de forma fixa, «és el camí a seguir».

El ple extraordinari de l’Ajuntament de Valls també va aprovar, amb els vots de l’equip de govern, el compte general de l’exercici 2019, per tal de traslladar-lo a la sindicatura de comptes de la Generalitat per a poder-ne tenir un control extern.

Temas

Comentarios

Lea También