Más de Camp

Valls estrena quatre nous parcs de salut per a adults

Estan ubicats als barris del Fornàs, la Xamora, Pisos Clols i Comarques amb l’objectiu de fomentar l’exercici a l’aire lliure

JÚLIA GIRIBETS

Whatsapp
Una usuària utilitzant les instal·lacions del nou parc de salut situat al Fornàs. FOTO: J.G.

Una usuària utilitzant les instal·lacions del nou parc de salut situat al Fornàs. FOTO: J.G.

Des de fa uns dies, quatre barris de la ciutat de Valls disposen de parcs de salut per a adults. Es tracta d’instal·lacions a l’aire lliure amb diversos aparells per a fomentar l’exercici físic, sobretot entre la població d’edat més avançada. Estan situats als barris del Fornàs, la Xamora, Pisos Clols i les Comarques. «Estan destinats a la gent que vol fer una mica de salut, després de caminar, per exemple», explica al Diari el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Valls, Enric Garcia. A més, «ara amb la situació de la Covid, amb els gimnasos tancats és recomanable fer esport a l’aire lliure», afegeix.

L’Ajuntament de Valls ha invertit un total de 40.000 euros en fer realitat aquests parcs que contenen 8 aparells cadascun. Aquesta inversió procedeix dels pressupostos participatius on els vallencs van votar la creació d’aquests parcs com a proposta guanyadora.

A banda de voler incentivar l’activitat física moderada, també es volen apropar aquestes instal·lacions a diferents punts de Valls i per això s’han instal·lat en quatre llocs ben diferents, perquè tothom hi pugui accedir. «És un fet important perquè estem acostant l’esport als barris de la ciutat», diu.

«Es tracta d’una aposta per l’esport i la salut, ja que amb la pandèmia més gent fa esport al carrer i ho volem potenciar», diu el regidor. «Ara hem de vetllar perquè la gent vingui i faci servir els parcs i els hi doni un bon ús», apunta García.

Un complement a caminar

Una de les usuaries que ha utilitzat els parcs aquests dies ha estat Fernanda Gutiérrez, jubilada de 66 anys. Ahir divendres al matí va acostar-se al parc del Fornàs per a fer exercici per segon cop aquesta setmana.

El temps no acompanyava gaire, ja que acabava de ploure i no hi havia massa gent al carrer. «Em vull acostumar a venir aquí, encara que faci mal dia, crec que és un bon complement a sortir a caminar i també és un lloc de trobada per parlar amb la gent i passar l’estona mentre fas exercici», explica. Tot i això, considera que no s’ha fet prou ressò de l’existència del parc i «no tothom sap que hi és, amb el boca-orella jo crec que acabarà venint més gent» afirma.

«M’agrada molt pedalar», diu assenyalant un dels aparells, «estàs assegut i pots anar fent sense gairebé adonar-te que en realitat fas exercici», explica. «Ara potser la gent no ho coneix, però a la llarga pot ser un lloc per trobar-te amb altres persones del barri i a més és a l’aire lliure i ara amb la pandèmia això és important», recalca. A més, en el cas del Fornàs, el parc de salut es troba al costat d’un parc infantil «i crec que és positiu perquè podem estar petits i grans».

L’assessorament per a desenvolupar aquests parcs de salut i també la definició dels aparells que s’hi havien de posar s’ha fet des del Patronat d’Esports de Valls. Els quatre parcs de salut ja estan en funcionament excepte en del barri de la Xamora que s’està acabant d’enllestir aquesta setmana, per posar-se en marxa properament.

Ara, l’Ajuntament de Valls valorarà ara quin ús es fa d’aquestes instal·lacions i en funció de l’afluència que hi hagi i de l’acceptació entre els diversos usuaris dels barris es valorarà posar-ne en altres punts de la ciutat, una opció que està sobre la taula i que no es descarta.

Temas

Comentarios

Lea También