Valls estrenarà una òpera de producció própia a les Decennals

Els actors, la direcció, els figurants, els cantaires i els músics de ‘La flauta màgica’ són de la ciutat, a excepció dels solistes

14 octubre 2021 18:10 | Actualizado a 15 octubre 2021 09:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les properes festes Decennals 2021+1 de Valls comptaran amb l’estrena de l’òpera La flauta màgica, de Mozart, el primer espectacle que es treballa des de la comissió artística que es dona a conèixer. La ciutat estarà molt present en aquesta obra, ja que es tracta d’una producció gairebé quilòmetre zero. Els actors, la direcció, els figurants, els cantaires i els músics són de la capital de l’Alt Camp, a excepció dels solistes que procedeixen d’altres punts de la geografia catalana.

En total, es comptarà amb una vuitantena de persones que pujaran a l’escenari del Centre Cultural el 3 de febrer, data de l’estrena de l’espectacle. L’objectiu és crear un projecte de ciutat on diverses entitats culturals puguin participar en la creació d’aquesta òpera, que tindrà algunes modificacions respecte de l’original, com la durada, que serà més curta i prescindirà d’alguns diàlegs en alemany. També s’incorporarà la figura d’un narrador que farà que l’obra s’entengui millor i que la interpretarà el vallenc Ricard Ferré. Els músics tocaran a dalt de l’escenari, amb una orquestra en format més petit, per poder guardar distàncies i deixar lliure bona part de l’escena.

A més, l’estrena es durà a terme en un Centre Cultural reformat, ja que actualment s’estan duent tasques per remodelar l’espai, actualitzar-lo i posar-lo a punt de cara a les Decennals amb l’objectiu que aquesta millora perduri en el temps.

«La posada en escena serà fresca i divertida i serà en format clàssic», explica el tenor i codirector de l’òpera, Roger Padullés. «Quan vaig proposar fer aquest espectacle, una de les condicions de la comissió era que es fes amb gent de Valls», afegeix. Per això, tant darrere com davant de l’escenari hi haurà segell local. Padullés també ha estat l’encarregat de dissenyar el vestuari de l’obra. L’elecció de La flauta màgica ha estat perquè «és l’òpera que més conec, l’he cantada unes 80 vegades», assegura el codirector.

La codirecció de l’espectacle, a més, va a càrrec de la vallenca Bàrbara Flores. Pel que fa al cor que cantarà dalt de l’escenari, s’agafaran infants i adults de corals de la ciutat. Pel cor mixt d’adults hi haurà una audició el proper 30 d’octubre al Teatre Principal per triar qui en formarà part i començar els assajos amb aquest grup de persones.

L’òpera també comptarà amb el suport del cor Sant Esteve de Vila-seca. Entitats com el Grup del Teatre Principal de Valls també participaran en l’obra aportant els figurants.

«És un muntatge enorme, que comporta el moviment de molta gent», apunta el director musical, Xavier Pastrana, qui assegura que la reducció del nombre d’instruments no afectarà la sonoritat de l’espectacle, ja que «l’efecte sonor no és molt distant de l’original».

Pel que fa als protagonistes de l’obra, els papers principals recauen en la soprano Marta Mathéu que interpretarà a Pamina; el tenor David Alegret com a Tamino o el baríton Toni Marsol com a Papageno, entre d’altres noms.

En referència a aquest espectacle i a d’altres actes que s’estan preparant, l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, assegura que «aquestes Decennals tindran un marcat accent vallenc perquè volem posar en valor el talent de la ciutat».

Aquesta proposta ha estat impulsada per la Fundació de les Decennals, seleccionada pel grup d’arts escèniques de la comissió artística i compta amb la participació en l’estructura de producció de l’associació vallenca Amics de la Música.

Comentarios
Multimedia Diari