Valls posa en marxa el nou centre de dia amb 45 places, 15 més que l’anterior

La setmana vinent s’han organitzat portes obertes perquè familiars, veïns dels Pisos de Clols i autoritats puguin visitar l’equipament

07 mayo 2021 19:10 | Actualizado a 08 mayo 2021 09:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La ciutat de Valls disposa ja d’un nou centre de dia per a la gent gran ubicat al barri de Pisos de Clols, gestionat per la Fundació Vilaniu. L’equipament s’ha construït en tres mesos, en unes antigues instal·lacions de la Fundació Ginac i ha tingut amb una inversió de 500.000 euros. Entrarà en funcionament la propera setmana.

El nou centre de dia substitueix l’anterior que havia a la residència Alt Camp, que porta més d’un any tancat per la pandèmia. Les noves instal·lacions es converteixen en un espai totalment autònom, on s’han pogut ampliar en un 25% el nombre de places pels usuaris, arribant a les 45 –quine més que l’anterior equipament–.

El nou centre de dia de Valls, que conserva el nom d’ ‘Alt Camp’, compta amb més de 400 metres quadrats construïts. Disposa d’una gran sala principal amb vistes a les vinyes, d’espais per als diferents serveis pels usuaris, sala de visites i d’una zona exterior amb jardí. Durant les d’obres, s’ha remodelat la teulada i les instal·lacions, els circuits de ventilació i s’han col·locat plaques solars per a millorar l’eficiència energètica. El centre disposa d’un gimnàs intern i també a l’exterior i d’un espai específic per a les famílies dels usuaris.

Les instal·lacions, a més, tenen circuits d’accés diferenciats per a persones usuàries, familiars i treballadors així com per a l’entrada de materials i mercaderies. «És un espai molt ampli, lluminós i tranquil, però l’hem hagut d’adaptar a les mesures de la Covid i a fer-lo funcional per als usuaris. Hem guanyat en espai i per això hem pogut ampliar la capacitat», explica la directora del nou centre de dia, Ariadna Mercadé.

«Tots teníem ganes de tornar a donar aquest servei a les famílies», expressa el president de la Fundació Vilaniu, Jordi Cartanyà. «Disposar d’un centre de dia és fonamental. L’atenció social és un dret i els serveis socials han d’estar a disposició de tothom que els necessiti», afegeix. Amb el nou equipament, «fem un pas endavant perquè donarem servei a moltes persones que estaven esperant una plaça i treballarem per poder incrementar les places públiques», afirma Cartanyà.

La propera setmana, l’espai entrarà en funcionament. S’han organitzat sessions i jornades de portes obertes per a les famílies de les àvies i avis, pels veïns del barri de Pisos de Clols que acull l’equipament, per a les autoritats d’ajuntaments de la comarca i responsables dels diferents serveis públics d’atenció social, així com entitats del tercer sector.

Comentarios
Multimedia Diari