Valls reparteix 270 racions en el típic Esmorzar de Veremadors

En el plat havia tres arengades de costa, dos trossos de tomàquet, all, pa i raïm, acompanyat per aigua o vi

25 septiembre 2021 11:09 | Actualizado a 25 septiembre 2021 14:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La mítica plaça del Blat de Valls ha deixat avui dissabte l’ambient casteller per la flaire d’arengada fregida. I és que per tercer any –el passat no es va fer per la pandèmia–, aquest indret va acollir l’Esmorzar de Veremadors, durant el qual es van repartir 270 racions, 50 més de les inicialment previstes, «degut a la bona acollida que ha tornat a tenir la iniciativa», deia Joan Mira, president de l’Associació de Restauradors, l’entitat organitzadora conjuntament amb la regidoria de Comerç i Turisme i la Societat Agrícola de Valls.

De bon matí, els cuiners han instal·lat els fogons sota els porxos de la plaça per cuinar les arengades –1.500–, els alls i els tomàquets. Tot perquè a quarts de nou estigués a punt per servir els primers esmorzars, una tasca que es va fer en dos torns degut a les dimensions de la plaça –les taules havien d’estar separades per guardar la distància–.

Els comensals havien d’haver comprat el tiquet. De forma avançada ho havien fet 220 persones i es preveia que durant el matí d’ahir s’arribés a la xifra de 250. Però finalment van ser 270 les persones que van poder esmorzar de forquilla: tres arengades de costa, dos trossos de tomàquet, all, pa i raïm, acompanyat per aigua o vi.

És el típic esmorzar que abans menjaven les persones que anaven a collir raïm. »Ho fem expressament acabat la verema o quan està a punt de fer-ho perquè pugui participar més gent», deia Mira. Tot i que principalment acudeix gent de Valls, també n’havia de pobles de la comarca, com Vila-rodona, Bràfim o Puigpelat.

«El nostre objectiu és consolidar aquesta festa per als veïns de Valls i rodalies. No tenim intenció s’expandir-nos fora d’aquesta frontera», deia el president dels restauradors. Afegia que estaven molt contents de la resposta de la gent, «l’any passat, que no vam fer la festa, la gent ens la demanava. Volien que enguany la muntéssim», una convocatòria que cada any està amenitzada per un grup musical i enguany era Ràdio Teulada Loren.

Joan Mira feia una valoració positiva sobre com havia anat l’estiu al sector de la restauració a Valls. «Hem treballat molt. La gent ha respost a la crida. Estem molt contents».

Arrancada de Calçots

Ara, la mirada de l’Associació de Restauradors està posada en el 14 i 15 de novembre, amb l’Arrancada de Calçots, una festa que obre la temporada d’aquest producte típic de Valls i que, si no hi ha canvis de darrera hora, es tornarà a fer al Pati.

Encara no saben el personatge convidat d’aquesta edició. El que sí tenen clar es que després de la desastrosa temporada passada de calçotades, «que va ser una ruïna», aquesta se la prenen «amb moltes ganes i il·lusió».

Comentarios
Multimedia Diari