Valls tindrà un piromusical pioner i amb segell femení

L’espectacle es dispararà el 25 de juny a la nit des del Fornàs i podrà tenir públic presencial, amb un aforament d’unes 1.000 persones

13 mayo 2021 18:30 | Actualizado a 14 mayo 2021 05:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Festa Major de Sant Joan de Valls comptarà enguany amb el piromusical que posarà el punt i final a les festes, després que l’any passat no es pogués fer a causa de la pandèmia. L’espectacle, que tindrà lloc la nit del 25 de juny, podrà tenir públic presencial al passeig Tarradellas del barri del Fornàs i tindrà un caràcter pioner, ja que serà el primer piromusical amb públic des de la represa d’aquesta activitat.

A més, el muntatge tindrà un marcat segell femení perquè, per primera vegada a Catalunya, serà una dona qui el dirigeixi, en concret Teresa Rey, de la pirotècnia valenciana de Llanera. El 2019 també va ser la primera dona encarregada dels focs de les Completes de la Nit de Sant Joan

L’aforament per poder veure el castell de focs en directe serà de 1.000 persones que se situaran assegudes al centre del passeig que disposarà de dos accessos a banda i banda per regular el flux de gent. Aquest topall de públic està molt per sota de la capacitat real que té aquesta zona i per poder fomar-hi part s’haurà de fer una reserva prèvia amb un preu simbòlic de tres euros.

L’espectacle també es podrà veure des d’altres punts de la ciutat, sobretot en les parts més elevades dels habitatges. «Gràcies al treball que s’ha anat fent, apostant per fer una bona exhibició, el piromusical de Valls s’ha convertit en tot un referent», assegura el tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Valls, Jordi Bertran. Amb la celebració d’aquest esdeveniment, «farem un pas que contribuirà a la normalització del sector pirotècnic», afegeix.

L’aposta d’enguany té un format contemporani amb una durada d’entre 15 i 18 minuts. «Serà un castell piromusical amb 10 temes de tot tipus, des de bandes sonores de pel·lícules, fins a cançons de Disney pels més petits i una sorpresa pel públic de Valls», avança Teresa Rey, dissenyadora de l’espectacle. Hi haurà set punts de foc, terrestres i aeris i es gastaran uns 400 quilos de pólvora. La pirotècnia valenciana oferirà un espectacle amb un marcat accent mediterrani, tot combinant els efectes de llum i el subratllat dels sonors.

Més actes de foc

D’altra banda, s’han programat fins a un total de sis disparades més, fent-ne un total de set. La primera serà dissabte 19 de juny en l’arrencada ritual de Sant Joan, amb una tronada que enguany no serà terrestre sinó aèria i que l’executarà la Pirotècnia Estalella des del pati de l’escola Vedruna, vora del de Casa Caritat on haurà acabat de proclamar-se el Santjoaner 2021 i interpretar-se el toc que habitualment acompanya la sortida de l’àliga al balcó de l’Ajuntament.

La vigília de Sant Joan serà el torn de la Pirotècnia Catalana, de Vimbodí i Poblet que dispararà les 21 salves que anunciaran l’entrada en els dies centrals de la celebració, el 23 de juny.

El 24 de juny, dia del patró, es comptarà amb una altra empresa que s’estrena a Valls com és la Pirotècnia Gironina. En aquest cas dispararà els morterets corresponents a l’entrada de la senyera a l’ofici i els que habitualment esclaten com a cloenda del final del Tomb del poble.

Comentarios
Multimedia Diari