Victòria Cañís assumeix l’alcaldia de Sarral pels propers dos anys

La primera alcaldessa en la història del poble prioritzarà el comerç local i l’àrea d’ igualtat

23 julio 2021 17:30 | Actualizado a 24 julio 2021 05:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Victòria Cañís, d’ERC, és la nova alcaldessa de Sarral, a la Conca de Barberà, tal com es va establir al pacte amb la FIC a l’inici de la legislatura, on es va acordar que els dos partits es repartirien el temps a l’alcaldia a parts iguals. Cañís agafa el relleu a Santi Fornés, de la FIC, que ha estat al capdavant del consistori els dos primers anys de mandat.

Amb aquest nomenament, Victòria Cañís esdevé la primera alcaldessa de la història de Sarral, un repte que agafa «amb entusiasme i satisfacció», assegura. També assumeix les regidories que ja tenia com Urbanisme, Turisme, Cultura, Festes i Suport a la dona. «Puc donar una altra empenta a Sarral, hi ha costums i tradicions que es poder fer d’una manera més inclusiva apostant més per les dones», diu.

Cañís es proposa un govern continuista, «treballant per l’estabilitat econòmica» i recorda que «en aquests dos anys hem reactivat el comerç, i entitats com el grup de gegants i gralles, també hem recuperat associacions que estaven inactives», per la qual cosa vol seguir treballant en aquesta línia.

Aquesta etapa també «ha de ser la de la sostenibilitat, treballant en fer més eficient la despesa econòmica», explica. L’arranjament del casc antic, a més, seguirà sent prioritari en aquesta legislatura i l’aposta per la indústria local, l’habitatge i les comunicacions per carretera. «Volem mirar d’activar habitatge social», assegura l’alcaldessa. «Hi ha edificis ja construïts que estan tancats i hem de mirar com podem fer habitatge social», afirma.

Santí Fornés, nou regidor

L’alcalde sortint, Santi Fornés, fa una valoració «magnífica» d’aquests dos anys a l’alcaldia de Sarral perquè «hem ajuntat l’experiència de la FIC i la joventut i les ganes de treballar d’ERC», assegura. De fet, tots dos partits reconeixen que han treballat molt bé junts, ja que hi havia molts projectes que ambdós compartien, com la sala de vetlles, entre d’altres. Fornés afirma que s’ha treballat molt per millorar el clavegueram, l’aigua i l’electricitat de poble, «que feia molts anys que no s’hi actuava i que, a més, els veïns no han hagut de pagar res», puntualitza. Pel que fa a la seva participació en l’Ajuntament a partir d’ara, Fornés, passarà a estar al capdavant de la regidoria d’Acció Social, àrea que ja defensa també al Consell Comarcal, a més de tenir Indústria, Hisenda i Promoció Econòmica. També hi haurà petits canvis en l’organigrama municipal. Per exemple, s’ha creat una nova regidoria de Comerç, que anirà a càrrec de Ricard Miquel, d’ERC, amb l’objectiu de prioritzar aquest sector i incentivar les compres als establiments del poble.

Comentarios
Multimedia Diari