Vila-rodona posa fi a tretze anys d’escola en barracons

El municipi iniciarà un procés participatiu 
per definir com serà el nou centre educatiu

21 marzo 2021 10:00 | Actualizado a 21 marzo 2021 13:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El municipi de Vila-rodona, a l’Alt Camp, tindrà una nova escola després de més de tretze anys d’impartir classes en barracons. Generalitat i Ajuntament han signat un conveni de col·laboració per a fer efectiva, definitivament, la construcció d’un nou centre educatiu al poble, després d’una llarga reivindicació. El conseller d’Educació, Josep Bargalló, va rubricar aquesta setmana l’acord amb l’alcalde de Vila-rodona, Ramon M. Bricollé.

El cost de la nova escola que portarà el nom de Bernardí Tolrà tindrà un cost de 3,6 milions d’euros, el gruix dels quals anirà a càrrec del govern català i 300.000 euros els aportarà l’Ajuntament. El nou centre es construirà en els terrenys on hi havia l’anterior. «És una obra i una inversió molt important per un poble com Vila-rodona», explica al Diari l’alcalde, Ramon M. Bricollé.

A més, des del municipi s’ha batallat molt per arribar fins a aquest punt. L’any 2008 es va enderrocar l’antiga escola amb l’objectiu de fer-ne una de nova en poc temps. Amb la crisi econòmica, el projecte es va anar endarrerint.

«L’any 2015, quan vam entrar a l’equip de govern no ens va semblar bé la parcel·la que estava destinada a acollir la nova escola», relata l’alcalde. «Pensàvem que s’havia de construir on s’havia enderrocat l’anterior perquè es va fer amb l’esforç dels pares i mares a la dècada dels vuitanta i hi havia un factor sentimental amb la ubicació», afegeix. «Hi ha nens i nenes del poble que han fet tota la seva etapa escolar aquí, que no coneixen una altra cosa que no siguin els barracons», lamenta Bricollé.

En tots aquests anys de reivindicació per poder fer realitat la nova escola al municipi, s’han fet tota mena d’estudis i informes previs amb l’objectiu d’aconseguir un acord de govern per part de la Generalitat per tirar endavant l’equipament, tan aviat com fos possible. «Aquest acord, però, va arribar fa més d’un any i des del municipi estàvem esperant per poder signar aquest conveni, però ha estat un any molt difícil amb la pandèmia i no ha pogut ser fins ara», manifesta Bricollé.

Ara, la nova escola de Vila-rodona és més a prop que mai amb el compromís ferm que s’ha adquirit amb el conveni. «És una gran noticia pel poble i, a més, ja s’ha fet el traspàs dels diners que s’han d’invertir per part de la Generalitat cap a l’organisme que construeix els centres públics», explica l’alcalde, la qual cosa posa de manifest que el projecte ja està en marxa i tira endavant.

Licitació i adjudicació

A partir d’aquí ja es pot començar amb la licitació de la redacció del projecte, que anirà a càrrec de l’Ajuntament. Per a fer-ho possible, després de Setmana Santa s’obrirà un procés participatiu on es recolliran les aportacions del consistori i també de l’equip directiu de l’escola i de l’AMPA, que treballaran per a definir les necessitats del nou centre.

Un cop se superi aquest procés es redactaran les bases i es traurà a licitació la redacció del projecte, per després adjudicar l’obra. «Creiem que podem anar bastant ràpid», confia l’alcalde. «Ara ja hem posat el punt de partida i intentarem perdre el menor temps possible per tirar-ho endavant», diu Bricollé.

Comentarios
Multimedia Diari