Vimbodí millora una part del torrent del Corregó

L’Ajuntament hi destinarà 126.000 euros per fer una escollera i es donarà continuïtat fins a la zona d’esbarjo del gorg

03 enero 2022 18:50 | Actualizado a 04 enero 2022 12:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Vimbodí i Poblet preveu condicionar i ordenar d’un tram del torrent del Corregó, proper al nucli urbà. «Farem una escullera per adequar tot aquell tram, que comença en el pont d’entrada al nucli urbà i acaba a la zona del gorg, on hi ha el salt de l’aigua, aproximadament uns 150 metres», comenta al Diari l’alcalde, Joan Canela. El projecte ha sortit a licitació per 126.743,60 euros –el termini per presentar ofertes s’acaba el dia 21 d’aquest mes– i la previsió és que les obres comencin entre març i abril, amb un termini d’execució de tres mesos.

Canela diu que quan es van arranjar els danys de la riuada de 2019 no es va acabar d’adequar i arreglar aquest tram. Les obres permetran, a la vegada, dinamitzar l’espai de l’aparcament que hi ha davant del Cinema Foment, a la plaça de les Orenetes, que també podrà ampliar l’espai del pàrquing. Aquest indret va quedar totalment inundat amb la riada de l’octubre de 2019 i l’aigua s’emportà fins i tot la barana. «Amb aquestes obres això no tornarà a passar, perquè el barranc quedarà més conduït, canalitzat i nét», ressalta l’alcalde.

Els projecte també contempla una millora del pont d’entrada al nucli urbà per la carretera TV-7002, procedent de Vallclara. Actualment només hi ha un sol ull i se n’obrirà un segon. «Ja n’havia dos en el seu dia però un va quedar tapat», comenta Canela, qui afegeix que per portar a terme aquestes obres no caldrà tallar la circulació per la carretera

«Amb l’arranjament de la llera del torrent donarem continuïtat fins a la zona d’esbarjo del gorg», assegura l’alcalde, qui destaca a la vegada que és un espai on s’hi fan moltes activitats –no hi ha perill d’inundacions–, com per exemple el Vitrum musical, el sopar de germanor de les festa major i les havaneres. «Tot i ser un gorg, no és zona de bany perquè només hi ha aigua quan plou.

El 80 per cent del cost de l’obra el finançarà la Diputació. En el seu dia estava previst que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) pagués els treballs «però aquesta no reunia els requisits per rebre ajuts».

Comentarios
Multimedia Diari