Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Acaben els treballs d’encofrat dels túnels del Coll de Lilla de l’autovia A-27 a Montblanc

S’han hagut de reforçar després de la localització d’argiles expansives

| Actualizado a 22 septiembre 2022 23:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquesta setmana finalitzen els treballs d’encofrat als dos túnels de l’A-27. Aquesta infraestructura, de 1.870 metres de llargada i que permet connectar Valls i Montblanc evitant el pas del Coll de Lilla, ha estat reforçada sobretot a la zona que afecta al terme de Montblanc, on s’hi van localitzar les argiles expansives.

S’ha dut a terme un reforç gràcies a la construcció d’una anella circular que reforça el subsòl –amb una estructura de 50 centímetres de gruix feta amb formigó– i el sostre del túnel amb una peça de formigó d’1,5 metres de gruix a més d’una estructura interna de corrugat i farcit de ferralla.

Acabats els treballs es preveu que no es registri cap nova inconveniència geològica en la materialització d’aquesta infraestructura. Per això s’estima que la posada en funcionament de l’A-27 en el seu tram entre Montblanc i Valls sigui el 30 de juliol del 2023.

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, mostrava la seva satisfacció per l’evolució en la materialització d’aquesta infraestructura i destacava que «la construcció del pont al camí de Can Magre està acordada i inclosa en el modificat del projecte, en tramitació administrativa».

Comentarios
Multimedia Diari