Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

ADFs i l’Associació Mediambiental la Sínia, Premis Medi Ambient de Querol

El Premi Cultura es va repartir entre quatre persones

| Actualizado a 18 agosto 2022 11:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La primera edició de la Jornada Medi Ambient i Cultura a Querol, que se celebrà ahir dimecres, va comptar amb un gran èxit de participació. Va començar al matí amb l’arribada dels Portants de l’Aigua de Sant Magí a Querol. Van passat pel restaurant Sant Jordi i molta gent va voler anar a rebre els carros, després de dos anys d’absència a causa e la pandèmia.

A la tarda es va representar l’espectacle teatral El Safareig i es presentà un avanç de la guia El Gaià, recorregut i patrimoni.

Un dels grans moments va ser el lliurament dels Premis Medi Ambient i Cultura. Els premiats foren els membres de l’ADF de Querol Josep Pérez Saperas, Joan Mestres Figueras i Anton Ferrer Benito per la seva dedicació durant més de 30 anys al servei de l’ADF de Querol; a l’ADF de Pontons, per la seva intervenció en l’extinció dels incendis forestals i especialment per la feina que han desenvolupat al nostre municipi, i a l’Associació Mediambiental la Sínia, per la seva implicació en la tasca de restauració d’espais naturals al municipi.

També es concedí el Premi Cultura de l’Ajuntament de Querol a Maria Isabel Berenguer i Tomàs, autora del llibre El Fil de la memòria Querol, Montagut, Esblada, Bonany i Valldossera: una mirada al passat, publicat al 2013; Josep Llenas i Rovira, autor del Llibre Reculls històrics de Montagut i Valldossera, publicat al 2001; Josep Pérez Saperas, per la seva trajectòria en la vida cultural del municipi, va ser organitzador de la Festa Major de Bonany, juntament amb altres veïns i va donar impuls a l’Aplec de Valldossera.

També Carles Cabús i Soms, que va donar a l’Ajuntament una recreació de l’escut del Cervelló, la seva implicació en la consolidació del Castell de Querol i l’elaboració de les maquetes dels Castells que es poden veure a l’ Aixopluc dels Castells del Gaià, a Querol.

Comentarios
Multimedia Diari