Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Agnès Ferré: «La implicació de les entitats és essencial»

Entrevista. L’alcaldessa destaca el repte del ràpid creixement i la necessitat d’integrar els veïns que arriben al municipi

| Actualizado a 10 agosto 2022 12:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Bisbal del Penedès viu el repte del creixement i atendre les demandes de serveis. També la integració

Torna la festa major com es recordava

Teníem moltes ganes. Els concerts, els balls, el retrobament de veïns... I els castells.

Destaca els castells

Tot a la festa major és essencial. Però els castells formen part de la Bisbal. Tornar a plaça i fer pinya entre tots té molt de simbòlic.

Quines colles hi haurà?

Colla Joves Xiquets de Valls, Colla Vella dels Xiquets de Valls, Castellers de Vilafranca i la colla local els Bous. Una jornada imprescindible.

I històrica...

Fa més d’un segle que els veïns de Valls i de pobles del voltant arribaven en carro per fer castells a la Bisbal.

En aquests anys però no han mancat les festes...

Gràcies a les entitats es va poder mantenir una mica d’il·lusió durant la pandèmia. Les entitats van ser la clau. Es van organitzar actes, però molts es van haver de seguir asseguts.

Vostè sempre posa com exemple el paper de les entitats.

Per la seva implicació amb el poble i com a element d’unió entre veïns. Això és necessari en un municipi que creix amb veïns que arriben d’altres localitats.

Quines responsabilitats tenen les entitats?

Que els Diables organitzin un sopar i apleguin 500 persones és un exemple d’acollida i d’integració. Que els joves dels Esventats facin una gimcana per a veïns de totes les edats, que a la colla participin veïns nous i els que porten molts anys... La implicació de les entitats és essencial.

Tant creix la Bisbal?

Ara som 4.100 veïns. En dos anys hem crescut en 500 persones. És un percentatge molt destacat i molt ràpid.

Quins reptes suposa?

Ajustar els serveis a les necessitats d’una població creixent. I d’un municipi amb urbanitzacions allunyades del nucli històric i que es van posant al dia amb molt d’esforç.

Com es fa?

Els ajuntaments tenim poc a fer si administracions com el Govern central no deixen augmentar per exemple el nombre de treballadors municipals per atendre la població creixent. El finançament i aportacions cap els municipis també és molt pobre.

Doncs la població continuarà creixent...

Molts dels nous veïns arriben de l’àrea metropolitana de Barcelona buscant tranquil·litat. Hi ha qui teletreballa uns dies i altres ho fa de manera presencial. Les bones comunicacions fan que la Bisbal sigui un bon lloc per establir-s’hi.

Però no han augmentat en construccions...

Això ens satisfà. Molts dels nous residents s’han instal·lat on tenien les segones residències. Altres han comprat habitatges de bancs. Creixem sense consumir més territori. És important com a model sostenible

Què hi diuen els nous residents?

Molts arriben d’una saturada àrea metropolitana a un municipi de 34 km2 i amb dispersió de nuclis. Valoren aquesta qualitat de vida i la tranquil·litat. Però amb bones comunicacions.

Comentarios
Multimedia Diari