Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Alimentació ecològica i de proximitat al centre de Valls

La Rosa Sanahuja és la propietària de La Marieta, una botiga en la qual es pot trobar tota mena d’aliments de procedència quilòmetre zero i productes de consum responsable

| Actualizado a 27 diciembre 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Rosa Sanahuja portava tota la vida treballant en el món de l’empresa. El desembre de l’any 2019 es va quedar sense feina. Després de passar la pandèmia i un temps d’incertesa va poder començar de nou.

Va ser una casualitat que la botiga ecològica a la qual ella assistia buscava una nova propietària i li van proposar si li interessava. Tot i que confessa que a l’inici s’ho va haver de rumiar, va acceptar la proposta i va obrir el dia 1 de setembre de 2020, en plena pandèmia de la Covid-19.

«Jo he sigut sempre sensible al món bio i al món eco», assegura. Va acordar que continuaria amb el mateix nom comercial i el logotip de la botiga: «Vam mantenir el nom de La Marieta perquè em va semblar que era un nom neutre i que la gent ja el coneixia».

La Marieta havia estat la primera botiga 100% de productes ecològics al centre de Valls. En posar-se al capdavant, la Rosa ha procurat mantenir l’essència i la varietat del gènere que ofereix a la clientela.

Alimentació, cosmètica, suplementació o productes per la llar són alguns dels apartats que s’hi poden trobar. Com diu ella, «la botiga engloba totes les línies». Amb tot, el temps modifica els productes. «Les modes i les necessitats dels clients van canviant, per tant, s’ha d’anar actualitzant», reconeix Sanahuja.

L’alimentació a granel és una part molt important de la botiga. Segons ella, sembla que la gent està tornant a comprar d’aquesta manera, reutilitzant envasos i gastant menys residus plàstics.

Productes de proximitat

A La Marieta la majoria dels productes procedeixen de la zona, tot i que també n’hi ha d’arreu de Catalunya. Ous ecològics de Puigpelat, mel ecològica de Montferri, garrofa de Bràfim, llegums, verdura i fruita ecològica de Valls o kombutxes d’Alcover. Sanahuja «intenta fer comunitat» amb productors de proximitat. «El que tinc aquí no me’n vaig a buscar-ho fora», recalca.

Per a totes les edats

El món ecològic no és propi d’un sol tipus de client. A La Marieta, segons explica la Rosa, «hi ha tots els ventalls, no és una botiga per una edat en concret».

Des del jovent que decideix optar per aquest tipus d’alimentació fins a la gent jubilada que es vol cuidar i s’informen sobre herbes o suplementació que els pot anar bé per algun dolor.

Conscient que el sector dels aliments naturals i ecològics està a l’alça, la Rosa ha notat una tendència dels supermercats en oferir productes bio. Els petits comerços com La Marieta competeixen avui dia amb les grans superfícies que, cada cop més, augmenten els seus apartats d’aquesta mena de productes.

De tota manera, creu que la gent valora la qualitat que troba en els seus productes: «La Marieta seria una mica la tenda dels impossibles. La gent que necessita alguna cosa i no ho ha trobat enlloc acaba venint aquí».

Si es comparen els sabors, els clients li han confirmat que no tenen rest a veure els gustos d’una civada bio que ho pot ser un 40% amb la que ofereix la Rosa, que és ecològica al 100%. «La part positiva de la situació és que el producte aquí té un altre gust», conclou.

Amb un tracte proper i apassionada pel món ecològic, la Rosa aconsella i té cura dels clients, que dia rere dia aposten per un comerç conscient i sostenible.

Comentarios
Multimedia Diari