Alió renovarà una part de la xarxa d’aigua i llum

El projecte gros afecta els carrers Germà Saperas, Jacint Verdaguer i Pare Vendrell, i plaça Nova i el seu cost és de gairebé mig milió d'euros

| Actualizado a 26 febrero 2022 16:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament d’Alió invertirà pràcticament mig milió d’euros en la renovació de la xarxa d’aigua potable i de l’enllumenat de diversos carrers del municipi. Actualment s’estan acabant les obres del carrer Jaume I i per al segon semestre d’enguany començarà el gruix fort del treballs en quatre vies més, segons apunta al Diari l’alcalde, Francesc Jofré.

Actualment està a exposició pública el projecte més important, que afecta els carrers Germà Saperas i Pare Vendrell, plaça Nova i un tram molt curt –d’uns 30 metres– del carrer Jacint Verdaguer –l’antiga carretera–. La resta del nucli urbà, principalment el casc antic i els dos extrems, s’haurà de fer en fases posteriors, comenta l’alcalde.

Els treballs sortiran a licitació durant el primer trimestre d’enguany amb la previsió que les obres comencin durant el segon semestre. En principi no està previst que s’obri els carrers ja que les conduccions passen per la zona de la vorera, «tot i que no es descarta que s’hagi de fer que s’obri algun carrer que crear els serveis», diu Jofré. Les conduccions de la xarxa d’aigua potable eren d’uralita i els empalmes, de plom.

Actualment, la xarxa d’enllumenat públic ja està soterrada, tot i que no a la profunditat que li correspon. L’alcalde també afegeix que en un tros molt petit de la plaça Nova s’haurà de canviar el clavegueram: «Hi ha hagut algun problema i així l’intentarem resoldre».

L’obra sortirà a licitació per 452.023,83 euros, dels quals la Diputació n’aporta el 95 per cent –en ser considerar Alió un municipi petit– a través del Pla d’Acció Municipal (PAM).

El mateix tipus d’obres s’està fent al carrer Jaume I, tot i que es tracta d’un projecte independent. Les obres en aquest cas van començar el novembre i han acabat aquest mes de gener.

En aquesta via, diu l’alcalde, Francesc Jofré, no hi ha hagut gaires fuites d’aigua. Però degut al material amb el que estan fetes les canonades s’ha vist que s’havien de canviar.

Comentarios
Multimedia Diari