Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Arranjament de la piscina de Vallfogona de Riucorb per adaptar-la a la normativa vigent

Les obres havien de començar l’any passat però l’empresa adjudicatària hi renuncià

| Actualizado a 21 septiembre 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Vallfogona de Riucorb espera que finalment es puguin començar les obres d’arranjament o restauració de la piscina municipal per adaptar-la a la normativa tècnica vigent. Els treballs havien de començar l’any passat.

Primer l’empresa adjudicatària hi renuncià i després la que va quedar en segon lloc va veure que no podia acabar les obres en el termini fixat –sis mesos-, que acabava el setembre.

Finalment, segons comenta al Diari el regidor i primer tinent d’alcalde, Francesc Campà, ara s’ha allargat el termini i sembla ser que finalment es podran portar a terme les obres de millora d’aquest recinte, que ocupa una superfície de 1.444,57 metres quadrats.

La piscina municipal de Vallfogona consta de dos vasos amb la seva zona de platja, d’estança, un edifici de vestuaris i un altre de bar, instal·lacions que s’han construït en diferents dates, cadascuna d’elles al llarg del temps. Per altra banda, el recinte en conjunt no ha patit cap reforma important des de la seva execució. Únicament ha estat objecte de les operacions de manteniment ordinàries i actuacions de millora d’algun element puntual.

Amb aquest projecte, a part d’adaptar la piscina a la normativa, es pretén protegir la salut de les persones usuàries i minimitzar el risc d’accidents. També es vol dotar l’equipament de les condicions de seguretat i salubritat adients per garantir la seguretat dels usuaris i la durabilitat de les instal·lacions.

Les millores

Les millores al complex afecten 393,42 metres quadrats. Inclou la modificació de les tanques i porta d’accés al recinte; la reparació del paviment de la platja-estada actual, realitzant un tractament en la superfície d’acabat de paviment actual, millorant la seva base, i l’adequació de l’alçada del vas de la piscina esportiva.

També preveu la col·locació d’un canal de recollida d’aigües pluvials sobre el canal existent en tot el perímetre de la piscina esportiva; el reforç metàl·lic i repàs del forjat de la sala de màquines, la renovació completa de la instal·lació elèctrica de la sala de màquines.

Tanmateix, es preveu la renovació del material filtrant del sistema de filtratge de la piscina gran, la substitució de la bomba existent. Finalment, es retirarà el sistema de desinfecció existent i s’implantarà un de cloració salina en línia a ambdues piscines.

En el seu dia, l’obra va sortir a licitació per 173.236,38 euros i s’adjudicà per 135.399. Un total de nou empreses van presentar ofertes. La Diputació va aprovar subvencionar el projecte amb 140.000 euros del Pla d’Acció Municipal (PAM) de 2021.

Comentarios
Multimedia Diari