Comença la construcció d’una àmplia zona esportiva a Forès

Les obres pugen 300.000 € i permetrà practicar nombrosos esports. També s’ha explanat un terreny per al futur edifici multifuncional

| Actualizado a 28 septiembre 2021 05:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les obres de la zona esportiva municipal de Forès avancen amb celeritat. Van començar la primera setmana del passat mes de juliol. El complex s’està bastint en una finca de 4.990 m2 de superfície, que l’Ajuntament va adquirir fa uns tres anys.

En la primera fase s’està fent l’obra civil. I inclou els treballs de moviment de terres i d’explanació, els paviments base de les pistes poliesportiva i de pàdel, la construcció de grades en un lateral, rampes i escales, a més a més de les xarxes d’aigua potable i de reg, els pluvials i canalització de les aigües residuals. També el subministrament elèctric, enllumenat general i de la pista poliesportiva, amb sistema LED sostenible de baix consum així com l’enjardinament i col·locació de mobiliari urbà.

Es preveu que aquesta primera intervenció «quedi enllestida a finals del pròxim mes d’octubre», subratlla l’alcalde, Julià Josep Plaza i Briansó. El cost de la primera fase ascendeix a 285.009 euros, dels quals 150.000 euros els ha aportat el Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya. Per la seva part, el Pla d’Acció Municipal de la Diputació ha concedit una subvenció de 58.782 euros, mentre que l’Ajuntament de Forès es fa càrrec dels 76.227 euros restants.

El pas següent va dirigit a la construcció de la pista de pàdel. Les obres van ser adjudicades per un import de 24.150 euros, amb una assignació del PUOSC de 15.000 euros i 9.150 euros amb càrrec als recursos propis del municipi. Pel que fa a la tercera fase, aquesta se centrarà en la culminació de la pista poliesportiva. El cost ascendeix a 42.873 euros i per al seu finançament es compta amb una subvenció de PUOSC per import de 30.000 euros i l’Ajuntament aportarà els 12.873 euros restants.

Segons ha explicat l’alcalde Julià Josep Plaza, la pista poliesportiva està dissenyada «per a la pràctica de diverses modalitats esportives», com el futbol sala, bàsquet, vòlei, tenis i handbol. Cal destacar, que al davant mateix s’habilitarà una pista de petanca i una altra per a la pràctica de les bitlles catalanes.

Edifici multiús

Els treballs inicials de la zona esportiva han fet que també s’hagi dut a terme l’explanació d’un terreny que hi ha a tocar, on és previst de contruir un edifici multifuncional i de serveis, amb una superfície construïda de 600 m2. El batlle aclareix que aquest equipament tindrà una sala polivalent de 300 m2 que permetrà acollir tot un ventall d’activitats culturals i lúdiques «en un ampli espai del qual ara n’estem mancats», subratlla Plaza. A més a més, està pensat poder-hi ubicar un restaurant, vestidors per als usuaris del complex esportiu, un magatzem municipal i, evidentment, els espais que són comuns. Les previsions apunten que l’execució de les obres comenci a finals de l’any vinent o a principis del 2023.

Des de l’alcaldia es remarca que amb la incorporació d’aquests equipaments el petit poble de Forès posarà al servei de veïns i veïnes unes instal·lacions adients per a la pràctica de l’esport, i l’espai idoni per a les diferents activitats culturals i lúdiques que s’organitzen al llarg de l’any.

Comentarios
Multimedia Diari