Demanen cinc anys i mig de presó per provocar un foc durant un festival musical

Tingué lloc l’agost del 2014 i hi assistiren 1.500 persones. Era provocat un incendi a la tela plàstica que impedia la visió des de l’exterior

| Actualizado a 01 mayo 2021 05:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un home que presumptament va provocar un incendi a la lona que envoltava la zona on es feia festival de música al Pla de Santa Maria –al qual assistien unes 1.500 persones– serà jutjat a l’Audiència Provincial de Tarragona. El fiscal demana cinc anys i mig de presó com autor d’un delicte d’incendi amb perill per a la integritat de les persones en grau de temptativa. Encara no s’ha fixat la data de la vista oral, que tindrà lloc a la Secció Segona.

El 9 d’agost de 2014 es va celebrar al polígon industrial del Pla de Santa Maria un festival denominat The End of the World. Va començar a les sis de la tarda del dissabte i es va perllongar fins a la una de la tarda de diumenge. Van ser un total de 19 hores de música –drum&bass, minimal, edm, electro, dubstep, trap, dnb, hardtek i raggatek– en tres escenaris a l’aire lliure, per on van passar més de 70 artistes, un festival amb 150.000 watts de potència.

Un dels assistents –l’ara processat– no va poder accedir a l’interior perquè els serveis de control ho van impedir, sembla ser perquè l’entrada que portava era falsificada –una fotocòpia d’una de l’any anterior–. Segons el fiscal, cap a les dues de la matinada del dia 10, el processat, molest pel que havia passat, va calar foc a la tela plàstica col·locada per impedir la visió des de l’exterior. També va cremar espècies forestals a la zona contínua, almenys en dos focus.

En el moment dels fets assistien al concert unes 1.500 persones a l’interior i un número indeterminat de vianants a l’exterior. El foc podria haver-se propagat a l’interior de la zona lúdica. Tot i així, els conats no van arribar a agafar grans dimensiones debut a la intervenció dels controladors i dels Mossos d’Esquadra, que ho van apagar, sense que fos necessària la intervenció dels bombers.

Tanmateix, dos dels controladors, a la vista del que estava passant «i per evitar el gravíssim risc que estava generant per als nombrosos assistents a l’esdeveniment musical», tant pel foc en sí mateix com per a les possibles allaus de pànic, van impedir a l’acusat continuar amb les seves accions i el van retenir fins a l’arribada dels Mossos d’Esquadra, que estaven molt a prop –al quilòmetre 17 de la carretera C-37, que va cap a Valls i el Pont d’Armentera–.

L’acusat va patit contusions, abrasions i un hematoma. No hi ha constància, segons el fiscal, que l’autor d’aquestes lesions fos una de les persones també acusades –un dels controladors–. Però el fiscal ressalta que, en el cas d’haver intervingut en la seva producció, eren estat causades durant la retenció del processat, per tant es consideraria legítima defensa. Per això, el Ministeri Públic demana el sobreseïment contra aquest acusat.

Comentarios
Multimedia Diari