El castell de Vallmoll culmina la seva restauració

La cinquena fase de rehabilitació del monument ha servit per 
fer accessible la torre més alta i per consolidar els paraments

23 marzo 2021 06:30 | Actualizado a 23 marzo 2021 11:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La cinquena fase de rehabilitació del castell de Vallmoll ha culminat aquest mes març. Les obres, que van començar fa uns cinc mesos, ha permès fer accessible la torre més alta, que antigament devia contenir la presó del castell, i ha quedat consolidada incorporant una estructura metàl·lica interior, a través d’una escala suspesa. Juntament amb aquesta, també s’ha rehabilitat l’altra torre de l’ala oest.

També s’han consolidat i s’han restaurat els paraments i els coronaments dels murs dels dos patis interiors, que també compten ara amb nous paviments per evitar les escorrenties que pugui provocar l’aigua de la pluja. Les restes arqueològiques de la desapareguda ala oest del castell també han estat objecte d’una intervenció arqueològica.

Fa uns dies es va fer una recepció oficial amb autoritats locals i comarcals com a símbol de la finalització de les obres. Aquests treballs formen part del projecte ‘Alt Camp: història i patrimoni’, impulsat pel Consell Comarcal de l’Alt Camp i subvencionat a través de fons europeus i que ha recuperat diversos elements patrimonials de la comarca per tal de fer-los visitables i potenciar-los com a atractiu turístic.

Preparat per a les visites

En el cas de Vallmoll, l’edificació ara és totalment visitable i apta per acollir tota mena d’actes a les seves instal·lacions, tot i que en els darrers mesos ja s’havien fet alguns actes culturals.

Comentarios
Multimedia Diari