El nou entorn del mític Mazinger Z del Mas del Plata

Renovació de la plaça. Un aparcament per a cotxes i motos, gronxadors, zona de picnic, bar i lavabos ‘vestiran’ els voltants de l’estàtua, que també es repintarà

06 noviembre 2021 18:10 | Actualizado a 07 noviembre 2021 12:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

És, probablement, una de les places més ‘freaky’ del Camp de Tarragona i també de les més apartades de grans entorns urbans. Tot i això, cada any és objecte de visita de més de 100.000 persones que es desplacen fins a la urbanització de Mas del Plata, a Cabra del Camp, per contemplar la flamant escultura del Mazinger Z que s’amaga entre arbres i cases.

Ara, l’espai es troba en plena renovació amb l’objectiu de dinamitzar la plaça on hi ha l’estàtua i dotar-la de més serveis perquè els visitants i els veïns en puguin gaudir més enllà de la visita al mític personatge. Una de les fites és poder duplicar el nombre de visites i «aconseguir que siguin de qualitat», diu al Diari el regidor d’Urbanisme de Cabra del Camp, Miguel Castañón. «Alguns visitants entraven amb la moto i el cotxe dins la plaça, la qual cosa obligava a marxar a les famílies que es trobaven allà, perquè això incomodava la gent», assegura. Per tal de reordenar l’espai i evitar aquestes situacions, la remodelació de la plaça pretén atraure més gent, però també fomentar el civisme i les visites de caràcter més familiar.

En aquests moments, es comença a veure tímidament la transformació de la plaça, que «ara sembla un camp de batalla», diu el regidor, ja que s’estan duent els treballs per condicionar l’espai i el canvi encara no és del tot visible. «Ja tenim totes les instal·lacions d’aigua i llum fetes i s’està donant forma als nous aparcaments», explica. Els treballs se centren ara, precisament, en crear aquest pàrquing amb una capacitat per a 200 motos i una vuitantena de cotxes. Aquestes obres s’estan duent a terme en dos terrenys que s’han aprofitat amb una superfície total de 3.500 metres.

Les visites a l’estàtua han baixat aquests dies, ja que és complicat accedir-hi. Part del terra està aixecat i la plaça es troba acordonada per les obres i envoltada de tanques i de la maquinària dels operaris.

Una primera part d’aquests treballs estarà enllestit, aproximadament en un mes, on ja es podran fer servir els aparcaments i també hi haurà fets els accessos amb barreres pels veïns. de la urbanització. Aquesta primera fase també contempla la instal·lació d’una àrea de picnic i de tres gronxadors de gran format, que conformaran un parc compost per una tirolina de 30 metres, una teranyina per trepar i un castell amb tobogan, xarxes i circuit propi. L’estàtua del Mazinger Z també es veurà com si fos nova, ja que està previst repintar-la, perquè quedi restaurada.

La previsió, a més, és que a principis de l’any vinent es comencin a dur a terme altres actuacions importants en aquest indret que culminaran la reforma, com la col·locació d’un petit bar, lavabos públics i la replantació d’arbres. «Hem d’anar afegint nous elements per acabar de donar caliu a la plaça», afirma Castañón.

Una data assenyalada

La inauguració oficial d’aquest espai, però, es preveu de cara al mes de març del 2022, segurament pel dia 6, moment en que ja hauria d’estar la reforma enllestida de tot l’espai, amb tots els elements previstos al seu lloc. La data no és casual i s’ha triat expressament perquè el divendres d’aquella setmana farà 44 anys de l’emissió del primer capítol de Mazinger Z a Espanya. Serà una gran festa amb una trobada dels Amics de Mazinger Z que podran estrenar oficialment el renovat entorn.

El pressupost de la remodelació de la plaça ascendeix a uns 200.000 euros, aproximadament, la majoria dels quals vindran de subvencions del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

Les obres han de suposar també un revulsiu per aquest nucli de població de l’Alt Camp, situar-lo en el mapa i promocionar-lo. «Volem donar més importància a la urbanització, que està renovant també els seus carrers i serveis, i que aquest esdevingui un punt de reunió i trobades», expressa Miguel Castañón.

Comentarios
Multimedia Diari