Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El Seguici i les colles castelleres centren el cartell de les Festes de Sant Joan de Valls

És obra de l’artista local Marina Barberà i també inclou espais del centre històric

| Actualizado a 18 mayo 2022 18:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un cartell que incorpora tots els elements del Seguici Cerimonial així com les dues colles castelleres és la imatge d’enguany de les festes de Sant Joan de Valls, que tindran lloc del 20 al 25 del proper mes de juny. A la imatge gràfica també hi ha els principals espais del centre històric de la ciutat, com ara el campanar, les arcades de la plaça del Blat o el Pati. La seva autora ha estat l’artista local Marina Barberà.

La recentment nomenada regidora de Cultura, Laia Castells, recordava que serà «el primer Sant Joan que podrem celebrar amb normalitat». Respecte al cartell, apuntà que és la primera vegada que recull tots els elements, «fins ara eren més tematitzats», segons la commemoració d’alguna efemèride aquell any. Destacava que també és una manera de «visualitzar que la festa torna al poble i que tot el poble té ganes de celebrar la festa amb normalitat, com abans de la pandèmia». També ha introduït els dos grups que s’incorporen enguany al seguici adult: el Ball de Cavallets, estrenat en les darreres Decennals dels mesos de gener i febrer, i el Ball de Pastorets, que ja ha estat anunciat pels seus impulsors.

El recull de carrers i places del Centre Històric interactua amb els elements del seguici cerimonial per formar una cartografia pròpia amb elements reconeixibles de cada espai que ens el fan identificar i ens situen en el conjunt del recorregut, construït sobre una tonalitat similar a la que podem percebre quan s’entra a Valls i s’albira el perfil de la part més antiga de la ciutat. La il·lustració, amb un traç espontani i directe, s’acosta a l’espectador convertint-la en una imatge pròxima. A través del moviment dels elements del seguici, del fum i del foc, transmet dinamisme, caos, acció i festivitat, donant vida a la ciutat, «característic de Sant Joan», esmentava l’autora.

Marina Barberà és graduada en Belles Arts a la Universitat de Barcelona i el 2017 va cursar el programa Erasmus+ a l’École Nationale Superièure des Beaux-arts, a París. També compta amb el Màster d’Il·lustració i Còmic a Elisava, Escola Universitària de Disseny i Enginyera de Barcelona. Ha realitzat exposicions diverses a Cal Faune de Tarragona el 2016; al Panigacci, Valls i al Luga de Valls el 2017; a la Casa de Cultura de Vila-Rodona i al El Safareig de Valls el 2019; al Casal Popular Sageta de Foc a Tarragona el 2020; o Redescobrint-nos al CERAP de Riudoms el 2021.

Respecte al programa d’actes, la regidora no va avançar cap de les activitats. Va dir que en els propers dies es presentaran. Recalcà que hi haurà el Ball de Pastorets adults.

Comentarios
Multimedia Diari