El tram de la riera d'El Pla de Santa Maria deixarà de ser inundable

Amb una inversió de més d’un milió d’euros se solucionarà el problema que ocasiona la pluja al carrer de la Vall i que fa temps que s’arrossega

| Actualizado a 05 mayo 2021 15:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El carrer de la Vall del Pla de Santa Maria deixarà de ser zona inundable aquest any. Gràcies a una subvenció a càrrec de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’aportació de l’Ajuntament es faran les canalitzacions corresponents perquè la pluja no ocasioni problemes en aquesta part del poble on, habitualment, queda l’aigua estancada.

«Quan plou baixa molta quantitat d’aigua perquè aquest carrer és llera inundable i els cotxes ja no hi haurien d’aparcar perquè es concentra un pam d’aigua quan hi ha episodis de molta pluja», explica al Diari l’alcalde del Pla de Santa Maria, Mateu Montserrat.

Per eliminar aquesta problemàtica que arrossega el municipi des de fa temps, «canalitzarem l’aigua per sota perquè quan plogui no passi res i deixem enrere el problema», diu. En concret es treballarà a la zona de la riera que passa pel municipi, des de la sortida de les escoles fins al camí del Bosc, a l’anomenada Rasa del Tudores. El segment anterior, sota el pati de l’Escola Sant Ramon, la pista de skate i el carrer Mn. Cabayol, ja està canalitzat.

Un cop comencin les obres s’haurà d’obrir el tram de carrer corresponent i soterrar-hi canonades de grans dimensions per on circularà l’aigua de la pluja. Durant tot el traçat també s’instal·laran embornals per absorbir l’aigua provinent dels carrers i camins laterals i l’últim tram quedarà al descobert. «És una d’aquestes obres de futur i anirà molt bé pel poble», assegura Montserrat.

Pel municipi suposa una important inversió econòmica, de les més grans que s’han fet recentment, però «apostàvem per dur a terme aquesta actuació i amb la subvenció obtinguda per l’ACA no ho podíem deixar perdre ni desaprofitar aquesta oportunitat que ens ha arribat, era el moment d’agafar-ho», afirma l’alcalde del Pla de Santa Maria. A més, afegeix que «feia molts anys que l’Agència Catalana de l’Aigua no havia destinat diners als nostre municipi pel que fa al desviament d’aigües, per la qual cosa aquesta obra és una molt bona notícia».

Altres actuacions

Aprofitant que s’obrirà el carrer per a posar les canonades per canalitzar l’aigua de la pluja, també es faran altres actuacions a la zona que consistiran en «canviar i millorar el sistema d’aigües fecals i també d’aigua de boca, la qual cosa suposarà una millora pels veïns del voltant», assegura Mateu Montserrat.

Aquesta obra es durà a terme al llarg d’aquest any, tot i que encara no hi ha una data establerta d’inici, ja que prèviament han de sortir els treballs a licitació. «Depenem de l’ACA per poder començar», diu l’alcalde. Es calcula que les actuacions poden tenir una durada de gairebé mig any, un cop comencin.

El carrer de la Vall és una via força transitada de totes les que envolten el municipi del Pla de Santa Maria, ja que comunica amb la zona escolar i esportiva, amb la sortida del poble i amb molts dels carrers que porten al centre d’aquesta localitat de l’Alt Camp. Habitualment, a la zona hi ha cotxes estacionats, la qual cosa es fa inviable quan plou molt, ja que el carrer encara no està correctament canalitzat.

Comentarios
Multimedia Diari