Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Els avis se’n van al circ

Per primera vegada, els usuaris de les residències Montserrat Cuadrada i Alba van poder gaudir ahir al matí d’un espectacle a la Circoteca, on es barrejava cinema negre, aventura i acrobàcies diverses

| Actualizado a 22 junio 2022 23:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

La majoria arribaven en cadires de roda, alguns a peu o amb l’ajuda d’un caminador. Per a ells era tota una experiència. Una quarantena d’usuaris i usuàries de les residències Alba i Montserrat Cuadrada van assistir ahir a una sessió de circ a la Circoteca de Valls, també una novetat per a aquesta companyia, que ha volgut apropar aquest món a les persones més grans –algunes tenien fins a 90 anys–.

En grups de quatre o cinc, els assistents van anar omplint l’espai a l’ombra. I mentre esperaven que comencés l’espectacle, David Sancho, membre de la companyia vallenca, els anava explicant les característiques de les diferents caravanes que hi ha a l’espai –algunes amb molta història al darrera–, com ara la gàbia de lleons. Una de les assistents, mentre esperava, es va atrevir a ballar al so de la música.

Finalment, va arribar el moment de l’espectacle, Bozzà, que s’ha estrenat enguany –ahir era la vuitena funció–. Van entrar en escena Grisel Pallissó i Nacho Ruiz –Baires Bozzà, una parella que des de Buenos Aires s’ha traslladat a viure a Montblanc–. Els dos, en el paper de detectius privats –amb gavardina inclosa– havien de resoldre un assassinat. Però no ho feien de la forma convencional, sinó barrejant diferents estils d’acrobàcies: cèrcol aeri, mà a mà, tango, teles o perxa en equilibri. «¡Qué bonito!», «molt bé», «olé» o «tela eh» van ser algunes de les expressions que es van poder escoltar. I alguns també patien per la salut dels artistes per les altes temperatures: «No te pongas la chaqueta que hace calor», deien.

I després de 50 minuts d’espectacle, els assistents tornaven a les seves residències a seguir gaudint dels actes de Sant Joan, ja de caire intern.

Comentarios
Multimedia Diari