Els Reis avancen l'hora de la cavalcada a Valls

Les veles de Ses Majestats, la comitiva de l’Emissari Reial, els patges i heralds i també totes les carrosses es podran visitar el dia 5

| Actualizado a 27 diciembre 2021 06:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb l’objectiu d’aconseguir una participació popular més esglaonada durant tota la jornada, i per a una cultura segura, Ses Majestats els Reis d’Orient han anunciat la decisió d’avançar, aquest any i de manera extraordinària, la seva arribada a la ciutat de Valls. Una celebració que aquest any tindrà un caràcter excepcional degut a la proximitat de les Festes Decennals de la Candela 2021+1. Així, els Reis i tot el seu seguici s’instal·laran a la zona exterior de la Sala Kursaal en l’estrena del Campament Reial, una de les principals novetats d’enguany. Aquest nou espai acollirà, durant el matí i la tarda del 5 de gener, les veles de Melcior, Gaspar i Baltasar, així com la comitiva de l’Emissari Reial, els patges i heralds i també totes les carrosses, màgicament guarnides per la nit i que presentaran, aquest any, un aspecte renovat.

El mateix migdia del 5 de gener, a la una de la tarda, els Reis d’Orient seran rebuts per l’alcaldessa, Dolors Farré, a l’edifici de la Casa de la Vila, on saludaran als nens i nenes vallencs des del balcó principal. Ja al vespre, tota la comitiva es traslladarà des del Campament Reial, ubicat a la Sala Kursaal, fins a la plaça de l’Estació on Ses Majestats, tot i no arribar en tren com és costum, mantindran l’inici de la Cavalcada des d’aquell punt, amb l’estació de tren com a teló de fons, la façana de la qual lluirà màgicament il·luminada per a l’ocasió.

El seguici recorrerà els diferents carrers de la ciutat fins al Pati, aquest any amb una lleu modificació sobre el recorregut habitual, degut als treballs d’instal·lació, al Centre Històric, de les lluminàries patrimonials de les Festes Decennals 2021+1. Així, el darrer tram de la Cavalcada no transcorrerà pel tradicional carrer de la Cort i ho farà, al seu lloc, per les muralles de Sant Antoni i del Castell, el carrer Jaume Huguet i el Pati.

Tant Ses Majestats com el conjunt de l’organització fan una crida responsable a l’ús de mascareta per part del públic en totes les activitats, amb especial èmfasi en el Campament Reial i la Cavalcada, on al mateix temps, es recomana al públic assistent que es distribueixi, en la mesura del possible, durant tot el recorregut de la mateixa.

La nit de Reis

També durant la nit de Reis, i entre les novetats d’enguany, Ses Majestats realitzaran una recepció breu a l’arxiprestal de Sant Joan, on tindrà lloc l’adoració i la visita a la imatge de la Mare de Déu de la Candela, en un acte obert a tot el públic. Just després reprendrà la comitiva reial fins el Pati, on els Reis s’adreçaran als nens i nenes i rebran, de mans de l’alcaldessa i en nom de la ciutat, la clau que obre totes les llars vallenques.

En la jornada anterior del 4 de gener, els Arcs del Celler de Paborde acolliran la parada de l’Emissari Reial, que recollirà les darreres cartes dels nens i nenes vallencs, abans de la nit de Reis. També la Bústia Reial s’ubicarà en aquest espai. En diversos moments de la jornada la comitiva de camells, patges i sonadors de l’Emissari Reial recorrerà en cercavila els carrers del Centre Històric.

Comentarios
Multimedia Diari