Els veïns de l'Arboç ja han triat les obres dels pressupostos participatius

L'obra més votada és fer millores al parc de Santa Llúcia 

| Actualizado a 02 agosto 2021 10:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Els veïns de l’Arboç ja han escollit les actuacions que es faran als als pressupostos participatius per l’any 2022 després del període de presentació de propostes, validació i votació.

Fer millores al Parc de Santa Llúcia en quant a il·luminació i flora, amb un pressupost de 20.000 euros ha estat la proposta més votada per fer al nucli antic amb un total de 111 adhessions.

Per al conjunt del municipi, la proposta que ha obtingut més suport ha estat la instal·lació d’una nova porta d’accés a l’escola Sant Julià ubicada a l’extrem del pati tocant al pàrquing. Ha obtingut 79 vots i té un pressupost de 15.000 euros. 

A més
Com que amb aquestes actuacions no arriba al total de la partida pressupostada destinada per la participació popular,  també es realitzaran altres actuacions més votades i que no sobrepassin el total del pressupost.

Així, també es contempla instal·lar bancs per seure a la Plaça de la Figuera entre el carrer Hospital i el Parc de Santa Llúcia i que era una demanda veïnal per afavir l’ús social d’aquest espai públic.

Llambordes

Altres intervencions que es faran són la dignificació de la Plaça Badalota. Es posaran  llambordes on hi ha ciment, plantes per embellir la paret que dona al Pou de Glaç i adequar i anivellar la zona de pàrquing.

També es farà l’arranjament de les rajoles soltes al carrer Major i l’adequació, manteniment i instal.lació de mobiliari fix a la xarxa de camins de l’Arboç.

Pipican
A més s’habilitarà un pipican al barri de Santa Llúcia, s’acabrà el passatge que hi ha entre els números 98 i 100 a l’Avinguda Tarragona, s’instal·larà una tanca a la Plaça Catalunya a la zona del CAP per evitar la sortida d’infants al carrer amb vehicles  i es col·locaran1 o 2 fanals al pipican del Parc de Santa Llúcia. 
 

Als pressupostos participatius han votat 289 persones. Podien votar els empadronats majors de 16 anys per decidir en què s’invertien els 50.000euros del pressupost municipal destinat a inversions.

Hi havien 10 propostes finalistes seleccionades pels serveis tècnics de l’Ajuntament a fi de descartar aquelles que no complien amb els requisits establerts. Durant el període de presentació de propostes els veïns  van fer arribar més de 120 propostes.

Comentarios
Multimedia Diari