Els veïns de Lilla aturaran avui les obres de l’A-27

Asseguren que les voladures de les roques per on ha de passar l’autovia han provocat esquerdes a la major part de les cases del nucli

11 marzo 2022 19:10 | Actualizado a 12 marzo 2022 06:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els veïns del nucli de Lilla, una pedania de Montblanc, estan farts de les esquerdes que han provocat les voladures per a la construcció de l’autovia A-27 –no pas les del túnel–. En ser tota una placa tectònica de roca –que arriba fins a les cases del nucli urbà– ha causat nombrosos desperfectes als habitatges. Cadascun dels afectats ha presentat un peritatge dels danys causats a casa seva, però la companyia d’assegurances només cobreix, en quasi tots els casos, fins a un deu per cent dels costos de reparació, una situació que no consideren lògica, assegura tant l’alcaldessa pedània, Glòria Rovira, com el president de l’Associació de Veïns, Josep Lluís Inglès.

Des del veïns, a través de l’advocat que va contractar l’Ajuntament de Montblanc –Maties Vives– han fet arribar a l’empresa que si no està d’acord amb el peritatge que han presentat els afectats, que siguin professionals del Col·legi d’Arquitectes qui ho facin, a la qual cosa sembla ser que l’empresa constructora i la companyia d’assegurances s’hi oposen.

Davant aquest panorama, els veïns tenen previst aturar les obres de construcció de l’autovia –els operaris també treballen en dissabte–. La concentració està prevista per a les onze del matí d’avui davant del cementiri –un dels edificis que presenta també esquerdes junt amb l’església– per anar seguidament a la zona d’obres per aturar-les. I si no s’atenen les seves reivindicacions, anuncien accions més contundents.

Comentarios
Multimedia Diari