Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Entre la forta alarma social a Valls i el ser buscat per robatoris a Reus

El detingut a la capital de l’Alt Camp el passat 1 de setembre com a sospitós d’estar darrera de nombrosos fets delictius també era reclamat pels Mossos per assalts a benzineres i crema de vehicles al Baix Camp

| Actualizado a 27 noviembre 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El passat 1 de setembre, els Mossos d’Esquadra muntaven a Valls un macrodispositiu per detenir un home acusat de crear, les setmanes anteriors, un clima d’inseguretat ciutadana a la ciutat, amb robatoris, crema de vehicles i conduccions temeràries. Tres dies després, aquest sospitós, de 29 anys, ingressava a presó per ordre judicial. Però no ho feia solament per aquests fets ocorreguts a la capital de l’Alt Camp sinó també per unes altres a la veïna comarca del baix Camp.

Els agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Reus també el buscaven per un seguit de robatoris i crema de vehicles sostrets. Ara, l’acusat ha demanat al Jutjat d’Instrucció número 1 de la capital del Baix Camp que porta aquests cassos que el deixi en llibertat. El jutge ho ha denegats, a l’igual que ara ho ha fet la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona.

En les diligències obertes pel jutjat reusenc, se’l considera sospitós d’haver entrat a robar –junt amb una altra persona– al voltant de les cinc de la matinada del 2 d’agost d’enguany en una benzinera Cepsa de Reus. Les càmeres de seguretat l’eren captat. A més, la treballadora va reconèixer un seguit d’objectes –caixa de color gris comptadora de monedes i una altra que contenia material d’oficina– que foren trobats a l’interior d’un vehicle robat a la capital del Baix Camp i recuperat el 7 d’agost a Valls.

Amb el rostre tapat

Un segon fet va tenir lloc a les 18.50 hores del 13 d’agost d’enguany. Un home va entrar amb el rostre tapat –i presumptament acompanyat d’una altra persona– en una gasolinera situada al carrer Perú de Reus. Portava una ganivet de grans dimensions. Li va dir a la treballadora: «El dinero, el dinero, abre la caja y no toques el botón». Es va apoderar de 600 euros que havia a l’interior de la caixa i la bossa de la treballadora. Els agents el van reconèixer també per les càmeres de seguretat.

A dos quarts de quatre de la tarda del 14 d’agost, els Mossos van recuperar una furgoneta Mercedes Benz 108. Dins havia una camiseta blava i verda amb serigrafia de colors verds, que la treballadora de la benzinera va reconèixer com la roba que portava el lladre. A més, els policies van veure per les imatges que portava les mateixes sabates que en el robatori.

«També és sospitós d’un robatori a la benzinera de la Selva del Camp el 21 d’agost i de la sostracció de quatre vehicles, que algun d’ells va aparèixer cremat»

Per als magistrats de la màxima instància judicial de la demarcació, hi ha una «aparença provisòria d’imputació subjectiva» en dos robatoris amb força a establiment obert al públic, mentre que respecte la resta de delictes «hi ha una certa debilitat indiciària», sense perjudici que s’aportin noves proves al cas. Aquests fets delictius serien un robatori a la benzinera de la Selva del Camp el 21 d’agost –la màquina de tabac va aparèixer dins d’un Suzuki Vitara carbonitzat i el robatori de quatre vehicles: Audi A100, Mercedes Benz 108CDI, Suzuki Vitara i Peugeot Boxer, recuperats a Valls i a Reus –algun d’ells cremat–.

Respecte a les al·legacions presentades sobre el domicili patern a Reus i que està esperant un fill, en el recurs no s’acredita aquest fet. De totes maneres, com les penes són elevades, tot i que tingui domicili conegut, no acredita arrelament laboral. A això s’ha de sumar altres indicadors que incrementen el risc de fugida, com són la gravetat de les penes que el fiscal pugui demanar.

Però els magistrats també tenen en compte els antecedents penals que té el sospitós: furt d’us de vehicle a motor (sentència de 5 d’abril de 2018), robatori amb violència o intimidació i furt d’ús de vehicle (2 de febrer de 2017) i robatori amb violència e intimidació (25 de febrer de 2014).

La Sala considera que, valorant els antecedents penals i altres circumstàncies pròpies de l’imputat –com és l’absència de mitjans econòmics acreditats o bé d’una activitat laboral, que determinen uns ingressos o capacitat econòmica– la presó preventiva és una mesura adequada.

Comentarios
Multimedia Diari