Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Esperen que 500 persones participin a la tradicional Festa de l’Oli Nou de Valls

La jornada festiva començarà a les 10 del matí amb la possibilitat de visitar el trull per veure com es fa la producció de la nova collita

| Actualizado a 22 noviembre 2022 18:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tot preparat per celebrar aquest diumenge la Festa de l’Oli Nou de Valls. L’edició d’enguany començarà a les deu del matí quan tindrà lloc el tradicional esmorzar d’olivaire ben regat amb oli nou procedent de les olives dels gairebé 400 socis amb què compta actualment la Societat Agrícola de Valls, organitzadora de l’esdeveniment.

Cal destacar que enguany, la previsiós de la collita és d’un 40 per cent inferior a la de l’any passat degut a l’afectació de la sequera i els problemes de la floració derivats a la forta onada de calor, tot i que les condicions meteorològiques no han afectat l’oli, que serà d’alta qualitat. Així, dels 100.000 litres d’oli de l’any passat, la xifra se situarà al voltant dels 60.000.

El tret de sortida tindrà lloc al trull amb una jornada de portes obertes, amb la intenció de veure’n les instal·lacions, el seu funcionament i també el raig d’oli sortint procedent de les olives que els associats acaben de portar al molí.

A la mateixa esplanada de l’aparcament de la cooperativa tindrà lloc el tradicional esmorzar d’olivaire. Enguany, la previsió del temps és bona i, per tant, no es contempla traslladar la festa a l’interior de la cooperativa, com ha succeït en alguna ocasió.

La campanya de l’oliva enguany es veu afectada per la sequera, i per tant n’estan recollint menys

Paral·lelament, a les onze del matí i fins a les dotze del migdia tindrà lloc la tradicional actuació musical. En aquesta ocasió amb Mussol Duet, una formació integrada per la violinista Laura Pacios i el guitarrista Gabriel Llorach, que oferiran un viatge musical a través del jazz, els boleros i la cançó d’autor.

Aquest duet amenitzarà la matinal mentre els més petits podran gaudir dels inflables que s’hi instal·laran.

Tots aquests actes són gratuïts i de lliure accés. El preu del tiquet de l’esmorzar d’olivaire serà de tres euros i tots aquells que comprin una garrafa de cinc litres obtindran un descompte de dos euros presentant el tiquet de l’esmorzar.

La previsió que s’ha fet des de l’organització és que al llarg del matí se serveixin al voltant de mig miler d’esmorzars.

La garrafa ha encarit

Els prop de 400 socis productors d’oliva de la Cooperativa Agrícola de Valls en les més de 415 hectàrees conreades es troben ara mateix a la part final de la campanya de recollida del fruit, que ja va començar fa unes setmanes, a finals d’octubre, i s’espera que finalitzi a començaments de desembre si tot evoluciona favorablement.

L’oli de la campanya 2022/2023 també s’ha vist afectat per l’encariment dels preus derivat de la inflació i per l’escassetat. La garrafa de cinc litres es vendrà al preu de 29 euros.

Comentarios
Multimedia Diari