Exhibició sardanista de Punts Lliures

És la modalitat més espectacular de sardana esportiva o de competició i posa a prova la capacitat física dels participants

| Actualizado a 07 enero 2022 07:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1 de Valls comptarà amb una exhibició sardanista de Punts Lliures. Es tracta de la modalitat més espectacular de sardana esportiva o de competició. En aquest format, es posa a prova la capacitat física dels participants per la seva intensitat en el ritme i l’elaboració de les coreografies.

La plaça del Pati acollirà, el dissabte dia 5 de febrer a partir de les 12 del migdia, les sis colles finalistes del Campionat de Catalunya. En concret, la colla sardanista Mare Nostrum de Barcelona, la Violetes del Bosc, la Grup Maig de Barcelona, la Dansaries del Penedès del Vendrell, la Tarragona Dansa i la Bell Esplai de la Unió Anelles de la Flama de Valls. La Cobla Selvatana, per la seva banda, interpretarà dues sardanes de lluïment, dues de punts lliures, una per al públic i una de germanor.

Competició

La de Punts Lliures és una modalitat que habitualment no es veu a les places i als aplecs perquè només la ballen les colles en competició. Requereix una gran dosi d’iniciativa, imaginació, coordinació de grup i fons físic, que en assolir-se converteix la sardana en un espectacle sorprenent. La tècnica consisteix en introduir nous passos a les tradicionals coreografies de la sardana i això els hi dona espectacularitat.

Els Punts Lliures gaudeixen d’un apartat específic de competició dins el calendari de la Unió de Colles Sardanistes. Com a curiositat, convé dir que cada pas ideat per cada colla és batejat amb un nom propi que el capdanser va anomenant en veu alta perquè la colla segueixi les seves instruccions.

Comentarios
Multimedia Diari