Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Focs amb música per acomiadar la darrera nit de la festa major

L’empresa de Canyelles Igual fou l’encarregada de llançar ahir a la nit el piromusical, que posava fi a les festes de Sant Joan de Valls 2022

26 junio 2022 08:45 | Actualizado a 26 junio 2022 08:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La barcelonina Pirotècnia Igual, amb seu a la localitat de Canyelles, al Garraf, encetà el Piromusical de cloenda de la Festa Major de Sant Joan 2022 amb una primera secció aèria tenyida de sons èpics orquestrals. Carcasses de crisantem i candeles es combinaren en aquesta benvinguda sobre el cel del passeig Josep Tarradellas al Fornàs. Ben aviat els pirotècnics canviaren aquesta atmosfera i aquest estil de posada en escena per diverses seccions de sons més ballables d’artistes internacionals. La disposició dels artificis s’havia planificat en tres punts principals de llançament i dos més de secundaris, en aquesta ocasió sense foc terrestre de proximitat. En el decurs de l’espectacle igni predominaren les carcasses de 75, 50 i 100 mm.

Tot seguit, els focs artificials es tornaren més pausats amb una secció del grup Queen, del qual s’utilitzaren diferents tonades. Acabada aquesta fase es veieren diferents figures, entre elles les sempre agraïdes dels cors.

S’enlairaren 1.469 unitats pirotècniques amb un pes de 272 quilograms de matèria reglamentada

El piromusical caminà cap al seu tram final. Així, tot seguit, la direcció artística, signada pel ribetenc Xavier Galan Garcia, optà per les veus catalanes que protagonitzaren tot l’espectacle amb uns ritmes essencialment festius i ballables, preferits pels públics més adolescents i joves. La Igual encadenà sis blocs amb segell de música feta al país: Miki Núñez i «Celebrem»; Buhos amb «Volcans»; Catarres amb «Jo soc com tu»; Oques Grasses amb «In the night»; Doctor Prats amb «Les teves pigues»; per rematar-ho de nou amb Buhos i «Connectats». En el tram final destacaren els efectes sonors.

El muntatge d’anit es feu exclusivament amb material de fabricació pròpia de la factoria Igual, fundada l’any 1880, i intercalà caixes, candeles, volcans, «monotirs» i carcasses de diversos calibres, essent el màxim el de 250 mm, emprat puntualment en la part final com a remat. Entre els efectes es veieren les clàssiques palmeres amb tronc pròpies d’aquesta casa.

L’espectacle s’estructurà tècnicament en 26 fases, durant les quals s’enlairaren en 15 minuts 1469 unitats pirotècniques amb un pes de 272 quilograms de matèria reglamentada. Per a la preparació de cloenda de la festa major de Valls treballaren quatre coeters durant un dia i mig. Tot i que durant l’espectacle no s’escoltaren ovacions, el final del piromusical va ser molt aplaudit pel públic.

Comentarios
Multimedia Diari