Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Instal·laran més de 240 plaques fotovoltaiques a Vimbodí

La intenció és que els edificis municipals puguin funcionar a través de l’energia solar, especialment el Museu del Vidre que gasta molt

| Actualizado a 25 marzo 2023 12:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Així com ja passa en molts municipis de l’Alt Camp i la Conca de Barbera, Vimbodí, vol que els seus edificis públics funcionin amb electricitat fotovoltaica.

Per aquest motiu, començaran la instal·lació de diferents panells en dos punts del municipi. Un serà la teulada del centre cívic que tenen. Es troba just davant l’Ajuntament de Vimbodí. En total, hi col·locaran 63 panells, i tindrà un cost de 48.000 euros.

L’altre lloc on posaran els panells és la plaça de les Orenetes. A hores d’ara és un lloc on hi aparquen cotxes, i això continuarà sent així. La diferència és que els llocs d’aparcament tindran una espècie de teulada que és on aniran les plaques solars. La intenció és instal·lar-ne unes 180 amb un cost de 156.222 euros. A més, se substituirà el sostre, que ara és d’uralita del cinema Foment, per les plaques. Per aquest motiu, en podran posar 180.

L’alcalde de Vimbodí, Joan Canela, explica que ho han pogut estudiar i analitzar bé, i són conscients que si els edificis públics comencen a funcionar amb aquest tipus d’energia, tindran un estalvi important. El primer que ha d’entrar en funcionament, i que ha de ser una realitat és la del centre cívic. Esperen que sigui possible durant el 2023. Canela ha afirmat que «es projecta poder tenir un estalvi econòmic 10.950 euros l’any».

El projecte de la plaça de les Orenetes preveuen que sigui l’any 2024. L’alcalde es mostra satisfet amb la iniciativa, i amb el canvi de teulada que es farà al cinema Foment.

Joan Canela ha destacat que «està demostrat que es va cap aquí, cap a l’energia renovable». Això fa, que expliqui que la inversió és «una aposta de futur». Canela remarca que és important, sobretot, pel Museu del Vidre, perquè «és un espai on hi ha molt de consum». Això vol dir, que si el Museu funcionés amb electricitat fotovoltaica, l’estalvi econòmic i energètic seria molt rellevant.

Les dues instal·lacions es faran gràcies a subvencions diferents. La del centre cívic es finançarà a través del PAES, els plans d’acció d’energia sostenible de la Diputació de Tarragona. I la de la plaça de les Orenetes serà gràcies a una ajuda europea. Ara esperen que tot vagi com han planejat.

Comentarios
Multimedia Diari