Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Instituts del Baix Penedès ofereixen educadors socials als joves que ho sol·licitin

Alguns joves expliquen que han estat víctima de violència vicària

17 marzo 2023 19:03 | Actualizado a 17 marzo 2023 19:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Servei d’Intervenció Socioeducativa per Adolescents (SIS Adolescents) i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD Joves) del Consell Comarcal del Baix Penedès han engegat un projecte de treball conjunt amb els instituts de la comarca que formen part de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials (ABSS) del Consell Comarcal.

En el projecte s’atenen als joves que demanen, per iniciativa pròpia, ser atesos pels educadors socials als propis centres educatius. El projecte es va presentar a l’inici del curs escolar amb l’objectiu d’introduir el servei dins dels centres educatius, destinat a l’atenció del col·lectiu jove.

El SIS Adolescents és un servei públic format per educadors socials dels Serveis Socials del Consell Comarcal que té com a principal objectiu assessorar, acompanyar i donar suport als i les joves i adolescents en els diferents aspectes vitals que els engloben.

El SIAD Joves és un servei públic destinat a les noies que té com a objectiu principal oferir atenció, orientació i suport a les víctimes de les violències masclistes, i a les persones del seu entorn, i treballa per la prevenció i sensibilització a tot el col·lectiu de joves de la comarca.

Primer nivell

A més a més, es donen a conèixer els altres serveis que poden tenir al seu abast a la comarca i es treballa en xarxa amb els Equips Bàsics d’Atenció Social del propi Consell Comarcal, per ser aquests el primer nivell del sistema públic de serveis socials.

El projecte ha tingut molt bona acollida, i en les últimes setmanes s’ha augmentat el nombre d’hores d’atenció als instituts a causa de la forta demanda que hi hagut.

S’han detectat situacions de gran complexitat d’adolescents i joves que han manifestat exposar-se a situacions on posen en risc la seva vida per problemes d’angoixa, o també joves que expliquen que han estat víctimes de violència vicària.

Els centres d’educació secundària de la Bisbal del Penedès (Institut Coster de la Torre) i de Cunit (Institut Ernest Lluch i Martín) són els centres educatius que han apostat per poder oferir aquests serveis al seu alumnat, facilitant espais i oferint el suport necessari per poder implementar-ho.

La voluntat del Consell Comarcal és poder ampliar el projecte al tercer institut que forma part de l’ABSS del Consell Comarcal, l’Institut de l’Arboç.

Comentarios
Multimedia Diari