Inverteixen 251.000 euros per fer zona de vianants el carrer d’accés al monestir de Santes Creus

El carrer Pere el Gran es la principal via del nucli. El projecte contempla també la millora de l’enllumenat públic i es renova la xarxa d’aigua i clavegueram

| Actualizado a 25 marzo 2022 08:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El carrer Pere el Gran, que dóna accés al monestir de Santes Creus, serà remodelat totalment. L’objectiu, a part de renovar serveis, és que es guanyi espai per als vianants. El projecte contempla també la millora de les voreres del carrer Pau Casals, que està unit amb l’anterior. L’Ajuntament traurà a licitació les obres per valor de 251.191,44 euros. Es rebrà una subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOIS) 2020-2024 i el projecte està sent redactat actualment per la Diputació de Tarragona.

El principal objecte de l’actuació és el carrer Pere el Gran, que va des de l’inici de la carretera cap a Aiguamúrcia fins a la plaça de Santa Llúcia, on hi ha la porta d’accés al recinte monacal i a la plaça de Sant Bernat. Es tracta d’una zona comercial poc valoritzada a nivell urbanístic. Presenta una forta pendent en el tram proper a la porta del monestir. Té aproximadament uns 110 metres de llarg i una amplada variable entre dotze i sis metres. La superfície total és d’uns 1.160 metres quadrats. 

El projecte anirà destinat a la pavimentació del vial, amb un clar augment de la zona de vianants, la millora de l’enllumenat públic i la renovació de la xarxa d’aigua i clavegueram. 

Les obres consistiran en la substitució del paviment –l’actual és de quitrà i les voreres a diferent nivell de panot, en un estat de conservació deficient– per un altre de formigó i llabordins a un mateix nivell, així com la creació de parterres a la zona d’arbres. Serà una zona per a vianants i el trànsit de vehicles quedarà reduït a l’accés de veïns i vehicles d’emergència.

L’enllumenat públic d’aquest carrer està distribuït en dues línies, una a cada banda, amb tipus de fanals diferents: uns són tipus globus –poc eficients i que incompleixen els criteris de contaminació lumínica –i l’altre tipus clàssic de vapor de mercuri. El projecte preveu canviar els fanals existents a la vorera dels arbres per uns altres més eficients i la modificació dels que estan a les façanes per tal de complir amb els criteris d’estalvi energètic i reduir la contaminació lumínica. 

La xarxa d’aigua es veurà afectada degut a l’execució de les obres. Per això, caldrà substituir els trams més deteriorats i la resta es revisarà per detectar possibles fuites. 

Quant el carrer Pau Casals, té uns 220 metres de llarg per 13 d’ample. Està delimitat per una rengla de cases a la cara de ponent i uns murs de pedra seca a la de llevant. S’ampliarà la vorera dels arbres, des del final del carrer Pere el Gran fins al creuament amb el carrer Blanca d’Anjou. Aquesta vorera també s’urbanitzarà amb paviments i fanals com al carrer Pere el Gran.

Comentarios
Multimedia Diari