Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Jordi Morelló i Aïda Sánchez guanyen el Premi Rodon-Giró de Valls

Per un treball sobre Valls en el segle XVI i un altre sobre la ciutat en l’època medieval

| Actualizado a 06 mayo 2022 18:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Jordi Morelló Baget, pel seu projecte Valls i el seu terme a principis del segle XVI: estudi socioeconòmic a la llum de les estimes de 1515 i per Aïda Sánchez Martínez pel projecte Les dones treballadores de la meitat del s. XX a Valls: una memòria viva, una història no oblidada, dotats ambdós amb 1.200€. Són els dos guanyadors del Premi Rodon-Giró d’investigació històrica, convocat per la Fundació Ciutat de Valls.

El jurat considera la proposta de treball de Jordi Morelló molt interessant i ben estructurada, que permetrà conèixer com era la vila de Valls en el trànsit de l'època medieval cap el món modern, omplint un dels nombrosos buits historiogràfics existents.

D'altra banda el jurat ha valorat la proposta d'Aïda Sánchez Martínez com un treball molt pertinent i necessari, i per ser un tema totalment inèdit dins la bibliografia vallenca. L'estudi del paper de les dones en el món del treball, que ha estat reiteradament invisibilitat, necessita que els investigadors en facin una recerca exhaustiva. El jurat ha valorat especialment la urgència de la recollida de testimonis orals, abans no desapareguin les protagonistes de la investigació.

Un altre guardó

Per una altra part, un altre jurat ha decidit atorgar el Premi Cristina Requena i Giró de Periodisme en la seva XXXVI edició a TAC12 per la cobertura de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1.

El jurat ha valorat el desplegament de mitjans realitzat pel canal de televisió i les hores de programació emeses. Un desplegament que dóna sentit el caràcter de servei públic d’aquest mitjà, especialment en un moment com era de context de pandèmia.

Comentarios
Multimedia Diari