Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’Ajuntament de Valls negocia un nou edifici per al Pius Hospital

L’alcaldessa, Dolors Farré, va anunciar que estan en converses amb la Generalitat per tenir també un centre d’atenció primària i un sociosanitari més moderns que els actuals

| Actualizado a 29 noviembre 2022 09:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Valls treballa ja des de fa un temps en aconseguir un nou edifici pel Pius Hospital, el sociosanitari i el Centre d’Atenció Primària (CAP). Ho va fer públic l’alcaldessa del municipi, Dolors Farré, en el plenari que es va celebrar ahir a la tarda. Farré va explicar que «els equipaments no donen més de si».

En aquest sentit, afegia que el CAP està al límit i l’hospital no està preparat ni en espais ni en capacitat per créixer. Tot això ja s’ha parlat a les taules de treball que hi ha amb el Departament de Salut, i tothom ha arribat al mateix punt que «cal un nou hospital», afirmava l’alcaldessa.

En aquests moments no hi ha res en ferm, però des del consistori ja han exposat al Departament de Salut que necessiten inversions importants i projectades per definir el nou mapa dels serveis sanitaris de l’Alt Camp i la Conca de Barberà. Dolors Farré reconeixia que «el Pius ha donat un gran servei durant aquests 30 anys, però ara es necessita un equipament pel futur».

La intenció és que tot el seu conjunt presti un major nombre de serveis acompanyats de més qualitat. L’alcaldessa deia que «no són inversions d’avui per demà, però s’estan encarrilant propostes de forma constructiva».

L’alcaldessa és conscient que no són inversions immediates, que són de futur

Farré feia una crida a tots els grups polítics per tenir un gran consens en aquest tema, i un debat ampli. La intenció, segons afirmava, és construir un projecte de ciutat, assegurant els diners necessaris, «aquests són els horitzons amb els quals es treballa».

Tot això, ho anunciava arran d’una moció presentada per la CUP que demanava agilitzar el traspàs de Pius Hospital a la Generalitat. Xavier Anglès, regidor de la CUP, agraïa haver trobat punts en comú amb Junts x Valls i ERC per aprovar aquesta moció.

De fet, es feia per unanimitat, tot i no estar absenta de les crítiques dels socialistes. A través d’aquesta declaració d’intencions demanaven, a més d’accelerar el traspàs, que l’hospital estigui integrat dins la xarxa de l’Institut Català de la Salut (ICS), i saber qui es farà càrrec de la gestió, i el «mentrestant» per part de l’Ajuntament.

Anglès recriminava que s’ha perdut massa temps i «és hora de definir el millor sistema de gestió». Els anticapitalistes consideren que formar part de l’ICS és la manera més apte de garantir condicions bones per a tots els treballadors.

Una història que ve de lluny

L’any 2015 ja es parlava sobre la gestió del Pius Hospital, i no va ser fins al març del 2021 quan es va signar un protocol d’intencions per al seu traspàs. Teòricament, tot això s’havia de fer en un any, però l’arribada de la covid-19 i els canvis de Govern que hi ha hagut a la Generalitat ho han anat posposant.

De fet, el regidor de Salut de l’Ajuntament de Valls, Martí Barberà, comentava que la feina des del consistori ja està feta. Que s’ha realitzat tot allò que els demanaven, «els treballs tècnics ja estan acabats», deia Barberà. El regidor assegurava que han de tornar a trobar-se amb el personal del departament de Salut de la Generalitat, ara que hi ha un nou conseller, Manel Balcells, perquè els validin allò que han fet.

Martí Barberà també reclamava que «es necessita un nou equipament, per tenir més eficiència, per no llençar diners». Per això es mostrava favorable a accelerar tot el procés i la «signatura» pel traspàs, però també a exigir un nou edifici per l’hospital, l’Atenció Primària i el sociosanitari. Per tot plegat, creia que hi ha d’haver un consens de ciutat.

Comentarios
Multimedia Diari