La Bisbal del Penedès rebutja apujar el rebut de l'aigua que proposa l'empresa concessionaria

Afectaria a 2.413 habitatges

| Actualizado a 02 septiembre 2021 14:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

L’Ajuntament de La Bisbal del Penedès rebutja la petició de l’empresa concessionària del servie d’aigües, Aqualia, d’apujar les tarifes que paguen els veïns.

L’empresa va argumentar l’increment de tarifes «per mantenir l’equilibri econòmic del servei durant el 2020, per un increment de despeses que ha suposat un resultat negatiu per al 2020 de 66.299 euros».

Aqualia proposava, entre d’altres pujades, segons l’Ajuntament, «incrementar un 10% la quota fixa de servei d’ús domèstic, un 38,57% la quota fixa de conservació d’infraestructures d’ús domèstic, un 13,26% la quota fixa de conservació d’ús domèstic i un 30,66% la quota fixa de conservació d’ús domèstic social».

Baixar l'avícola

D'altra banda plantejava «Rebaixar un 34% les quotes d’ús avícola, comercial i industrial.

L’Ajuntament ja ha dit que no hi hauria pujada de tarifes. Assenyala que «la modificació de les quotes dels usos domèstics afecten 2.413 habitatges donats d’alta al servei, o sigui, a les famílies i que aportaria a l’empresa 67.031 euros. Per contra, la reducció de la quota que afecta els usos avícola, industrial i comercial, només afecta 69 usuaris, que representen el 2,78%».

Pandemia

Per l’Ajuntament el resultat negatiu que al·lega l’empresa «és a causa de la reducció de la facturació de la tarifa industrial, és a dir, per la baixa activitat en determinades indústries per la pandemia».

Així el consistori rebutja la pujada de tarifes i dona compte a la comissió de preus de Catalunya, ja que es considera desfavorable aplicar l’increment.

Puntual

Considera que una disminució puntual en la facturació del servei d’aigua 2020, produïda per la disminució de consum d’aigua en el sector industrial, «es vol compensar amb un increment de les quotes fixes del rebut d’aigua per als anys 2021 i posteriors».

La pujada de les quotes fixes del rebut de l’aigua afectaria les famílies i les tarifes socials. «No està suficientment justificat l’increment de despeses del 2020 i aquest increment no suposa una millora en el servei».

Comentarios
Multimedia Diari