Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Conca de Barberà exhibeix el seu potencial geganter

Nou colles participen en la trobada celebrada a Vilanova de Prades el cap de setmana

| Actualizado a 03 julio 2022 23:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb dos anys de retard, la Conca de Barberà va celebrar aquest cap de setmana la 15a edició de la seva Trobada Gegantera. Estava prevista per al 2020, però la pandèmia ho va xafar tot. La seu va ser Vilanova de Prades, però on van passar nou colles de municipis, pedanies o entitats de la comarca: els gegants de Blancafort, de l’Espluga de Francolí, l’ermita de la Trinitat de l’Espluga, de Lilla, els gegants veguers de Montblanc, de Pira, de Santa Coloma de Queralt, Vimbodí i Poblet i la geganta castanyera de Vilanova de Prades.

«Malauradament, no hem pogut comptar amb algunes colles que a última ens van comunicar que no podien venir o d’altres que els costa trobar gent per dur els gegants. Moltes estan d’acord que la pandèmia ha fet cert mal en el si de les colles», explica Eloi Menasanch, president de La Miranda, Associació, Cultura i Poble, entitat organitzadora d’aquest esdeveniment juntament amb l’Ajuntament de Vilanova de Prades.

La festa es va allargar tot el cap de setmana. La tarda de dissabte es va inaugurar una exposició amb alguns dels gegants participants i a la nit hi va haver un sopar popular de sardinada i un concert amb el grup Sense Filtro. «La trobada en si va ser aquest diumenge, com a acte central, però des de l’organització vam pensar que era bo programar altres actes pensats més per la gent del poble i donar espai durant tot el cap de setmana. És una festa d’esperit obert, per tothom», diu Menasanch.

Aquesta cita anual se celebra amb la intenció de donar a conèixer els gegants de tots els racons de la comarca. «És un punt de trobada de colles i una festa perquè tothom que viu o visita els pobles de la comarca pugui veure la riquesa festiva que hi ha. Darrere de la festa hi ha molta feina, moltes coses a pensar i a tenir en compte, i gent que cada dia aporta el seu granet de sorra per fer-la possible», apunta el president de La Miranda.

L’any 2019, a la trobada a Blancafort, les colles van votar que Vilanova de Prades fossi la seu de la següent edició perquè tot just era la primera vegada que la geganta del poble, la Salvadora Pereandreu, feia una sortida fora del poble. De fet, es va presentar en societat el 6 d’agost del 2018, per la Festa Major de Vilanova de Prades.

«Desafortunadament, per la pandèmia, des de l’organització i d’acord amb les colles geganteres, es va decidir posposar un any. I el 2021, ens vam trobar de nou amb repunts de covid i vam preferir tornar a suspendre la trobada. Aquest any per fi s’ha celebrat com cal, amb tots els honors de la festa», conclou Menasanch.

Comentarios
Multimedia Diari