La Diputació de Tarragona inaugura a Bràfim les millores de la TP-2031

S'han inaugurat els trams que van des de l’Argilaga fins a l’enllaç amb la C-51

22 abril 2022 10:36 | Actualizado a 22 abril 2022 11:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha inaugurat aquest dijous els dos últims trams de la carretera TP-2031, un cop finalitzades les obres de millora realitzades.

Es tracta del tram TV-2034 a la C-51, que té 4,4km de longitud i comprèn 4 interseccions directes d’accés al municipi de Bràfim, i el tram que uneix l’Argilaga amb la C-51, dividit en dos trams diferenciats, amb una longitud total de 5,14km.

Finalitza així la renovació del traçat de la carretera TP-2031, que comunica la ciutat de Tarragona amb la rotonda d’enllaç amb la carretera C-51 (que uneix el Vendrell i Valls) i la TP-2022 (que va fins el Pont d’Armentera) i que s’ha realitzat per fases durant els darrers anys.

Aquesta és una de les actuacions més rellevants a la xarxa de carreteres de la Diputació, que constava com una de les prioritàries al Pla Zonal de la institució 2020-2035.

La inauguració oficial d’aquestes darreres millores s’ha fet a Bràfim, amb la participació de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; l’alcalde de Bràfim, Xavier Rius i Garcia; l’alcalde de Nulles, Jordi Sànchez, i el diputat delegat de l’Àrea del Servei d’Assistència al Territori, Miquel Subirats.

Els alcaldes dels altres municipis afectats pel projecte també hi ha estat presents: Renau, la Secuita, Alió, Vilabella i Vila-rodona. Per part de la Diputació també hi han assistit el vicepresident primer, Quim Nin, i les diputades Marta Blanch, Camí Mendoza i Carme Ferrer.

Durant la seva intervenció, Noemí Llauradó ha destacat que el condicionament d’aquesta carretera és “una obra molt important per als veïns i veïnes de diversos municipis, també per a tota la comarca. Es tracta d’una via amb una elevada confluència de trànsit i compta amb un nombre considerable de ciclistes.

La intervenció era del tot necessària”. Llauradó ha posat de manifest que la inversió en la xarxa de carreteres que depenen de la Diputació “esdevé una de les prioritats de la nostra institució, que s’emmarca en el Pla de Mandat i que té com a objectiu garantir l’equilibri territorial i la igualtat d’oportunitats entre el camp i la ciutat.”

Els darrers trams renovats de la TP-2031

L’últim tram renovat és el situat entre la rotonda amb la carretera TV-2034 que va de Valls a Vilabella i la rotonda amb la carretera C-51, que va de Valls al Vendrell i la carretera TP-2002, que va cap a Santes Creus i fins al Pont d’Armentera.

Té 4,4km de longitud, circumval·la la localitat de Bràfim i comprèn 4 interseccions directes d’accés al municipi de Bràfim, 2 accessos al polígon industrial Alió-Bràfim, diversos accessos a camins i finques i diferents revolts.

L’objectiu de l’actuació ha estat millorar la seguretat de tots els usuaris d’aquesta carretera i ha consistit en l’eixamplament de la via per assolir una amplada mínima de 9 metres, amb carrils de circulació de 3 metres i vorals d’1,5 metres d’amplada.

S’han millorat els revolts existents i les interseccions, amb rotondes o amb reordenació de la circulació. També s’han fet obres complementàries, com la millora del drenatge, l’enllumenat i la retolació.

Comentarios
Multimedia Diari