La Ruta del Cister aposta per captar turisme esportiu

A través d’una aplicació mòbil els participants podran passar reptes i entrar en un rànquing, alhora que visiten el patrimoni de la zona

26 mayo 2021 19:40 | Actualizado a 27 mayo 2021 10:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Ruta del Cister, que passa per les comarques de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i l’Urgell, estrena un itinerari que pretén promoure la pràctica del senderisme, ja sigui a peu, corrent o en bicicleta de muntanya BTT. Vol atreure un turisme de caràcter més esportiu a la zona que, a més, pugui gaudir dels atractius patrimonials com són els monestirs de Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges.

Amb el nom de ‘La Ruta del Cister Trail’, s’engega una activitat esportiva i sostenible, combinada amb les noves tecnologies, i que fuig d’aglomeracions de curses esportives, ja que es pot realitzar durant tot l’any i a qualsevol hora. «El turisme esportiu sempre ha tingut un públic que ens interessa treure i la pandèmia l’ha fet augmentar», explica Sílvia Iturria des del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

El vessant sostenible del projecte rau en què tindrà un mínim impacte en el territori, ja que serà un esdeveniment esportiu que no generarà contaminació acústica ni erosió del terreny, «però si tindrà beneficis econòmics que ajudin les empreses turístiques de la destinació, combinant turisme i esport», afegeix. A més, com que es pot realitzar el dia que el visitant vulgui, «és una forma de desestacionalitzar la temporada turística i serà un afegit molt potent al nostre territori», assegura. A banda dels consells comarcals i ajuntaments de les tres comarques, també s’han implicat en el projecte dues empreses locals com són Drac Actiu i No límits.

La ruta es pot fer de forma autònoma i lliure, però alhora controlada a través d’una aplicació mòbil anomenada Liverun. Amb aquest dispositiu es plantegen diferents trams de l’itinerari, en forma de reptes, perquè cadascú el faci de la manera més adient, amb els diferents monestirs com a punt d’arribada i sortida i seguint la senyalització establerta. La ruta es pot fer tot l’any però s’han establert dos períodes concrets per no fer-los coincidir amb la temporada alta del turisme. Per una banda, els mesos de juny i juliol i, per l’altra, de setembre a novembre.

L’aplicació està vinculada amb una pàgina web «on es pot activar un rànquing de classificació per donar incentius a aquells que tinguin els millors resultats», explica Gonzalo Gil, des de Drac Actiu. «El fet d’aprofitar les noves tecnologies fa que el projecte tingui una potència importantíssima», afegeix.

Seguiment en directe

A més, la plataforma també ofereix una audioguia de la zona en quatre idiomes, diu l’estimació de temps per a fer la ruta i compta amb una eina de seguiment en directe del recorregut que fa el participant, si aquest ho vol activar, o vol seleccionar les persones que desitja que el segueixin. La ruta estarà disponible a partir del proper 1 de juny, moment en què l’aplicació començarà a funcionar.

Comentarios
Multimedia Diari