Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La segona fase de la rehabilitació de La Fàbrica del Pla de Santa Maria, a punt de començar

A l’interior de les naus es comença a configurar els espais que ocuparà la futura residència de gent gran: es poden distingir les zones d’habitacions, els patis interiors i el passadís de serveis

10 junio 2022 20:47 | Actualizado a 10 junio 2022 20:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aviat s’iniciaran les obres corresponents a la rehabilitació de la segona de La Fàbrica, l’antiga factoria tèxtil del Pla de Santa Maria. Aquesta segona etapa estarà centrada en els tancaments exteriors, sobretot portes i finestres, envans i aïllament tèrmic. A més es desplegaran tres xarxes d’instal·lacions: la recollida d’aigües residuals connectada amb el clavegueram i les escomeses i distribucions principals d’aigua potable i d’electricitat.

La segona fase té un pressupost de 943.000 euros i l’executarà l’empresa barcelonina Solvetia que ha guanyat la licitació. Cal recordar que aquesta mateixa companyia és la que està duent a terme els treballs actuals i anteriorment va fer també les façanes del recinte firal i l’exterior de la que fou la casa del director de la factoria.

A mesura que avancen les obres, des de l’interior es comença a intuir la configuració de la projectada residència per a la gent gran i es poden distingir les zones d’habitacions, els patis interiors i el passadís de serveis que separarà aquest equipament del recinte firal que també ocupa una espai dins de l’antic complex fabril.

Patis i passadís quedaran a cel obert i ocupen una superfície d’uns 500 metres quadrats aproximadament, on no es refan les teulades.

Quan les obres finalitzin, les encavallades de fusta només seran visibles en aquest espai descobert i a la zona destinada a menjador de la residència, situada a la que antigament ocupava la tintoreria dels teixits. A la resta quedaran tapades per un fals sostre que també amagarà les instal·lacions.

Així l’aspecte de les naus serà molt diferents del que presenten les que s’han destinat a recinte firal.

Per altra banda, haurem de consignar que la primera fase de les obres ja està molt avançada i es pot veure el progrés de les obres de les teulades des de l’exterior, a l’avinguda Gaudí o al passeig del Pla. En total s’han desmuntat 4.000 m2 de teulada.

Per a la filera inferior de teules s’han utilitzat peces noves, mentre que per a la superior s’aprofiten les antigues. D’aquesta manera, la coberta mostra el mateix aspecte després d’haver estat rehabilitada.

Encavallades

Les espectaculars encavallades de fusta, mostra de l’arquitectura de l’època, s’han sorrejat per treure’n la pintura i se’ls ha fet un tractament contra els fongs. En aquesta segona fase es tractaran també contra el foc. En algunes s’hi ha hagut de fer reparacions i reforços allà on estaven afectades per la humitat i gairebé s’han pogut aprofitar totes.

Per contra, les corretges –les bigues que uneixen les encavallades- estaven molt malmeses i moltes s’han hagut d’aterrar i refer tot, un entrebanc que no estava previst.

Comentarios
Multimedia Diari