L'alcaldessa de Valls: «Ara per ara, les Decennals no perillen»

Dolors Farré assegura que els actes s’adaptaran a les restriccions sanitàries del moment i que hi ha plans alternatius

| Actualizado a 28 diciembre 2021 06:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Estem preparant unes festes segures». És el missatge que des de fa mesos repeteix l’alcaldessa, Dolors Farré, quan se li pregunta per les Decennals 2021+1. I avui dilluns ho va tornar a dir, quan faltaven 32 dies per l’inici de l’esdeveniment i després d’haver-se fet una foto de família amb bona part dels artistes vallencs que actuaran durant les festes.

Farré és conscient del moment d’incertesa que hi ha per l’increment de casos de Covid. Però assegura que se seguiran les mesures i restriccions que marca el Procicat, com el fet que els actes en llocs tancats tenen ara per ara un 70 per cent d’aforament. En aquest sentit, va apuntar que les onze comissions es van adaptant a la normativa sanitària, «hi ha algun serrell que hem d’acabar d’aclarir però hi ha tranquil·litat».

Per això, assegura que «ara per ara les Decennals no perillen. Cada dia la situació va canviant, pot anar a millor o a pitjor». 
L’alcaldessa deia que ahir era un dia important per a la ciutat, quan pràcticament faltava un mes per començar les Decennals. Per això, van voler reunir els artistes vallencs que tindran una participació a les festes per fer-se una foto de família a la plaça del Pati.

«Hem triat aquest indret de la Dona que es pentina perquè fa cent anys –el 1921–, per unes Decennals, els vallencs de fora vila van fer aquest regal a la ciutat», va dir Farré. L’estàtua, d’estil noucentista, és obra d’Esteve Monegal i Prat. Enguany ha tornat a la plaça després de la seva restauració.

Farré va dir que volien que tot l’elenc vallenc fos protagonista d’aquestes festes: «Les Decennals és un aparador per donar a conèixer aquest gran tresor que tenim a la ciutat, aquest taller artístic i cultural».

El llistat d’artistes que van fer-se la foto està formada per la cantautora de 22 anys Maria Jacobs, el músic Medir Bonachi, la cantant i compositora Mariona Escoda, el compositor Francesc Sans, membres del centre de dansa Adagi, la Cia Passabarret, el psicòleg i professor de bateria i percussió Gerard Mallorquí, la professora música Mireia Besora, la ballarina Elisenda Nadal i algunes ballarines del grup la Parra, el grup musical Figaflawas, el centre de dansa Infinity, la cantant Bàrbara Flores, la pintora Maria Teresa Ulldemolins, la pintora Roser Vinardell, i els dissenyadors Adrià Batet i Ariadna Pujol.

Van excusar la seva absència per compromisos professionals la pallassa Pepa Plana, les actrius Cristina Murillo i Mar Ulldemolins, el grup musical Fenya Rai, l’actor Ricard Farré, el creador i tenor Roger Padullés, la coreògrafa Mònica Cervantes i el director d’orquestra Marc Moncusí.

Per exemple, Medir Bonachi presentarà nUn, un concert electrònic amb noves composicions combinant l’acústica del piano i melodies electròniques. Es tracta d’una proposta de música neoclàssica influenciada per artistes nòrdics. La companyia Pepa Plana oferirà Si tu te’n vas, l’espectacle de pallasses per a adults que embolica les protagonistes en una història inspirada en les aventures del dia a dia. I Roger Padullés ha adaptat i codirigit l’òpera més popular de Mozart, La flauta màgica, així com dissenyat el vestuari

Comentarios
Multimedia Diari