Les Decennals de Valls portaran ‘La Boda’, un espectacle de dansa amb segell local

La coreògrafa Mònica Cervantes s’encarrega de la creació amb ballarins professionals i alumnes de l’escola Adagi

| Actualizado a 16 septiembre 2021 05:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les properes Decennals de Valls estrenaran La Boda, una proposta de dansa contemporània que acollirà ballarins vallencs que es troben desenvolupant la seva carrera arreu del món i que compartiran escenari amb alumnes de l’escola de dansa Adagi de Valls.

La peça l’està desenvolupant la coreògrafa Mònica Cervantes, que unirà 16 ballarins d’entre 15 i 21 anys al Teatre Principal el 3 de febrer de 2022, data de l’estrena.

«Cada cop que hi ha Decennals hem intentat que la dansa hi fos present», assegura la directora de l’escola de dansa Adagi, Roser Carbonell. «Vaig proposar a la Mònica crear una peça amb alumnes de nivell avançat de l’escola i també amb aquells que hi ha estat vinculats però que ara es dediquen a la dansa a nivell professional», explica. D’aquí neix La Boda, però el punt de partida que dona sentit a l’espectacle és una proposta que l’escola de dansa va presentar l’any 2019 a Reus i que va obtenir un gran èxit i molt bones crítiques. «Hem volgut desenvolupar-la i crear un espectacle de dansa», afegeix Carbonell.

Dels cinc minuts que durava la coreografia inicial, acabaran sortint uns 40, transformats en un espectacle sencer. La peça s’inspira en La boda de Luis Alonso, però amb variacions. «Vaig escollir aquesta música perquè té moltes possibilitats coreogràficament i a tothom li sona», diu la creadora de l’espectacle, Mònica Cervantes. Aquesta serà la peça més important però també n’hi haurà d’altres. «Serà un espectacle fresc i dinàmic on els ballarins expressaran moltes emocions com l’amor, el desamor, el neguit o la festa», explica. «La gent ho passarà molt bé, veurà molt bona dansa i un gran nivell», conclou la coreògrafa.

Els exalumnes vallencs que formaran part del muntatge es troben actualment desenvolupant la seva carrera professional a centres de formació de diferents països d’Europa i també dels Estats Units.

Muntatge per Nadal

Des de l’organització asseguren que serà «una experiència cultural innovadora i significativa, tant pel que fa al contingut coreogràfic com pel que representa la comunió d’intèrprets novells i joves promeses». El gruix dels assajos es duran a terme durant les festes de Nadal, moment en què es podrà fer coincidir els ballarins.

Al capdavant de la trama, Carlota Batalla assumirà el paper de la núvia. La ballarina vallenca acaba de ser admesa a la Jove Companyia de Dansa de l’Institut del Teatre i compaginarà, en els propers mesos, els assajos per a La Boda amb la seva dedicació als projectes professionals.

Mònica Cervantes és professora de dansa clàssica i contemporània. Ha treballat en diverses companyies a Espanya i als Estats Units i ha estat guanyadora de diversos premis internacionals com a coreògrafa i intèrpret, entre els quals destaquen ‘Llardó’ en el Festival de Dansa de València i ‘3 Arts’ als Estats Units.

Comentarios
Multimedia Diari