Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Les pinyes de les dues colles castelleres centren el cartell de la Fira de Santa Úrsula de Valls

Sobreposat se situa la planta del campanar, que compleix 125 anys de la seva inauguració

| Actualizado a 21 septiembre 2022 18:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Quan falten pràcticament tres setmanes perquè arranquin els actes de la Fira de Santa Úrsula de Valls, avui s’ha presentat el cartell, obra de l’Aparador Estudi Creatiu, i que té com a creatius Medir Cucurull i Xavier Cendrós. Enguany, la imatge gràfica de les festes se centra en les dues colles castelleres locals, les protagonistes de la Fira.

«Han utilitzat –els creatius- l’element arquitectònic com a transmissor del que volem explicar d’aquesta Santa Úrsula. Santa Úrsula és castells. I castells són la pinya com a fonament de qualsevol construcció que es faci», deia la regidora de Cultura, Laia Castells.

Recordava que la plaça del Blat ha viscut «diades molt emblemàtiques. Ha vist els millors castells de la història. Només cal recordar dos 3 de 9 que van carregar les dues colles. I tots aquests castells no serien possible sense la pinya».

La responsable de Cultura definia l’essència de la imatge gràfica de la fira: «Ells ens presenten la pinya dividida en dos: una de color vermell de la Colla Joves Xiquets de Valls i l’altra de rosa de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. I en el mateix sentit on s’ubiquen a la plaça durant les diades castelleres».

I afegeixen en el cartell un nou element: «Sobre aquest fonament hi han situat, des d’una imatge superior, el campanar de Valls, que celebra 125 anys de la seva inauguració, precisament per Santa Úrsula. Ens dibuixen la planta i ens el fan veure des d’una mirada que no estem acostumats, perquè sempre aixequem el cap. Ells en el presenten perquè en els mirem des de dalt».

De totes maneres, Laia Castells reconeixia que és una imatge gràfica que «crec que té moltes interpretacions i que cadascú pot donar el seus sentits. És un joc que convido als vallencs a participar-hi i a trobar el sentit d’aquest cartell». La regidora també es mostrava molt satisfeta perquè els autors del cartell «és una firma vallenca al bell mig del centre històric, a la plaça de l’Oli».

Un dels responsables del cartell, Medir Cucurull, explicava que va ser tot un «repte» trobar una solució a l’encàrrec que els van plantejar. «Quan tu mires un castell, sempre veus els castellers de tronc, l’enxaneta, l’aixecador, la canalla...

Però no veus la base com a essencial».

També destacava el fons, «que no és pla, té com un moviment, per simbolitzar una mica que quan arriba Santa Úrsula tothom s’activa. I les colles són les dinamitzadores».

Laia Castells avançà que la fira es tancarà amb un acte al Pati, molt vinculat al fet casteller. Tot i que ja es féu el simposi casteller enguany, no es vol deixar de parlar de castells. Hi haurà debats, on participarà la URV com a organitzadora. També anuncià que a la plaça de l’Oli hi haurà enguany dos concerts.

Comentarios
Multimedia Diari