Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Montblanc: capital de la Conca... i de la ceràmica

Obre portes l’edició 19 de Terrània, amb 25 artesans a l’església de Sant Francesc, a més de tallers i expositors

| Actualizado a 23 septiembre 2022 20:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Montblanc torna a ser des d’avui divendres l’epicentre del món de la ceràmica amb la dinovena edició de Terrània, el festival internacional. Un espai on a més de veure i comprar peces úniques a preus diversos, els més petits poden participar en alguns dels tallers preparats per convertir-se en artistes del fang.

També hi ha repartides un seguit d’exposicions al voltant del món de la ceràmica. Avui, l’amenaça de pluja –que no va arribar a caure– va fer que l’assistència de públic fos baixa.

Són 25 els ceramistes que exposen les seves obres a l’interior de l’església de Sant Francesc. La majoria provenen de Catalunya –Senan, Montblanc, Santa Susanna, Barcelona, Terrassa, Adrall, Roquetes i Palau-Solità i Plegamans– però també d’Espanya –Astúries, País València i Madrid– , de França, Països Baixos i de la Bretanya, que enguany és la regió convidada. Els cinc integrants d’aquesta delegació es troben a l’absis de l’església.

«Hem tingut més peticions que ceramistes, que no hem pogut atendre per les limitacions que ens dona l’espai», apunta al Diari Joaquim Queralt, cap tècnic de l’Àrea de Turisme. Per això, s’estableixin un seguit de criteris, com que un mateix professional no pot estar-hi present tres anys seguits, o que sigui l’únic d’un país determinat o que no es repeteixin els mateixos conceptes exposats, «que el material exposat estigui compensat».

I és que es pot trobar des de bijuteria fins a ceràmica més colorista, passant per peces més aviat clàssiques però amb el to particular de l’artista

Un dels estands que potser destaquen de la resta per la seva singularitat és el del madrileny José Luis Martínez Florido. Presenta unes obres o peces que ningú diria que estan confeccionades amb ceràmica sinó més aviat de fusta combinat amb peces originals, com una estanteria amb llibres i una espelma, la façana d’una casa rústega o minillibres. Sempre ha treballat sense motlles, creant peces úniques íntegrament de fang. Ressalta que algunes de les seves obres implica fer dibuixos a mà alçada i són sempre originals. Això s’ha traduït amb el nombrosos premis.

Comentarios
Multimedia Diari