Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Onze milions d’euros per la licitació de les obres del Logis Montblanc

Cimalsa serà l’empresa encarregada de portar els treballs a terme en un període d’un any i cinc mesos

| Actualizado a 25 enero 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’empresa Cimalsa ha començat el procés de licitació del projecte d’execució de les obres d’urbanització de la primera fase del Logis Montblanc. El pressupost de la licitació és de 9.763.353,37 euros, una xifra que augmenta fins als 11.813.657,57 euros afegint-hi els impostos.

«Això per Montblanc és una inversió d’aquelles que fins ara no s’han vist mai i esperem que puguin començar les obres al mes d’abril», ha explicat l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu.

Està previst que les obres s’hagin d’executar en un termini d’un any i cinc mesos. Les empreses constructores que vulguin optar a la materialització d’aquest projecte ja poden presentar les seves propostes fins el dia 27 de febrer. L’obertura de les propostes serà el 13 de març a la seu de l’empresa Cimalsa. Andreu ha definit aquesta actuació com «un pas irreversible i definitiu de la instal·lació del Logis Montblanc».

Dos projectes en paral·lel

Quan hagin estat adjudicats els treballs de les obres a la nova zona industrial de Montblanc, està previst que comencin a partir del mes d’abril. En paral·lel, mentre es vagin duent a terme aquestes obres, l’empresa Bon Preu Esclat podrà començar els treballs d’urbanització de la Ciutat Logística de Montblanc, segons ha comunicat l’alcalde.

«És una obra que va lligada amb la implementació del magatzem logístic de Bon Preu Esclat. Esperem que si al mes d’abril comencen les obres d’urbanització de Cimalsa, al tercer trimestre d’aquest any 2023 ja s’iniciïn les de Bon Preu Esclat».

La iniciativa de l’empresa alimentària contempla la construcció d’una ciutat logística que crearà 300 nous llocs de treball en un espai de 39.100 metres quadrats edificats i on s’hi gestionaran 25 milions de caixes o d’unitats. El batlle de la capital de la Conca de Barberà ha manifestat que «per Montblanc això és una revolució absoluta».

Quan Bon Preu Esclat disposi de l’autorització per a executar la primera fase del projecte, es preveu que el centre logístic estigui operatiu en un termini de dos anys. Aquesta primera fase compta amb una inversió de 97,8 milions d’euros.

Més habitatge a Montblanc

L’aprovació definitiva del projecte d’urbanització de Cimalsa implica que l’empresa aporti 385.000 euros a l’Ajuntament de Montblanc. L’alcalde ha recalcat la importància del projecte per desenvolupar el nou polígon industrial amb els nous projectes que planegen des del Consistori.

Entre ells, es vol ampliar l’oferta d’habitatge a la vila amb la construcció d’un nou barri. «Tenim una qüestió que és evident i que ja estem posant-nos-hi a treballar i és el tema de la població. Aquest projecte requerirà engegar de nou l’activitat constructiva i farem una prova pilot per fer un barri nou d’habitatge i poder-lo oferir a la gent que ve a treballar a Montblanc», ha informat l’alcalde.

Es tractarà d’uns pisos de lloguer assequible que estaran subvencionats pels fons europeus Next Generation. Andreu ha remarcat que la finalitat de la construcció de nous habitatges és «que no passi com en altres empreses, que estan nodrides sobretot de gent que ve a treballar per torns i que tenen poca relació amb la Conca de Barberà».

Comentarios
Multimedia Diari