Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Posaran plaques solars a la teulada de l’ajuntament d’Alcover

La coberta és de teula de ceràmica sobre una estructura de fusta, la qual cosa farà que s’hagi de canviar perquè aguanti el pes

| Actualizado a 23 septiembre 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Crear un clouster intern per generar 100 kilowatts. Aquest és l’objectiu que s’ha plantejat l’Ajuntament d’Alcover, que des de fa un any està treballant en un projecte per la implementació de plaques fotovoltaiques a tots els edificis públics del municipi, segons un projecte que ja s’ha redactat i que ha pagat per la Diputació de Tarragona, comenta al Diari l’alcalde, Robert Figueras.

Un d’aquests edificis és l’ajuntament, situat a la plaça Nova i que consta dins el catàleg de béns protegits com ‘Ajuntament, Casa de la Vila’. És d’estil renaixentista, construït entre els anys 1591 i 1593. Està format per planta baixa, dos plantes pis i altell.

Però l’actual coberta, que és molt vella, no podria suportar els pes de les plaques solars. Per això es projecta la seva substitució, per tal de millorar les condicions d’estanqueïtat de la mateixa i millorar també l’estabilitat estructural. S’actuarà en 117 metres quadrats.

La coberta existent és de teula ceràmica sobre rasilla, sobre estructura de fusta, pel qual es veu adequat el fet de substituir-la ja que la coberta presenta problemes d’estanqueïtat, trencament de teules i un mal estat dels elements estructurals de fusta causat per l’entrada d’aigua.

La solució constructiva proposta és la d’una nova estructura amb bigues de fusta laminada, i cabirons de biguetes de fusta laminada, impermeabilització i cobriment final amb teula. Les obres tenen un pressupost de 59.608,61 euros.

La intenció de l’Ajuntament, recalca l’alcalde Figueras, és que tots els edificis públics d’aquest municipi de l’Alt Camp s’alimentin d’electricitat a través de les diferents plaques solars: piscina coberta, pavelló –els dos–, escola de música, els dos edificis de l’escola, llar de jubilats, museu, ajuntament, Ca Cosme, cinc pous, camp de futbol i llar d’infant.

Comentarios
Multimedia Diari